24 / 04 / 2024

Hazine haftaya avro ve dolar cinsinden kira sertifikasıyla DİBS ihraç edecek!

Hazine haftaya avro ve dolar cinsinden kira sertifikasıyla DİBS ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara yönelik avro ve dolar cinsinden devlet iç borçlanma senedi (DİBS) ile kira sertifikası ihracı yapacak.



Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek hafta kurumsal yatırımcılara yönelik olarak avro ve dolar cinsinden devlet iç borçlanma senedi (DİBS) ile kira sertifikası ihracı yapacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla 29 Mayıs valör tarihli, avro ve doları cinsi sabit kuponlu DİBS ile avro ve dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikalarının ihracı gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Avro cinsi DİBS ve kira sertifikası ihraçları bankalara doğrudan satış yöntemiyle gerçekleştirilecek. İsteklilerin, doldurdukları talep formlarını 27 Mayıs saat 14.00'e kadar faks veya e-posta aracılığıyla Bakanlığa iletmesi gerekli.

Söz konusu ihraçlarda, asgari talep tutarı nominal 10 bin avro/dolar olacak ve senetler 1000 avro/dolar ve katları olarak ihraç edilecek.

Avro ve dolar cinsi DİBS ile kira sertifikası almaya hak kazanan bankalara, ihraç tutarları bilgisi 27 Mayıs tarihinde Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi vasıtasıyla iletilecek.


Geri Dön