23 / 04 / 2024

Haziran ayı işsizlik rakamları açıklandı! Bir önceki aya göre fark var!

Haziran ayı işsizlik rakamları açıklandı! Bir önceki aya göre fark var!

Ülkemizde işsizlik oranı, hazirandan bir önceki aya yani mayıs ayına göre; 0,3 puanlık azalış ile % 10,3 seviyesinde gerçekleşti. Detaylı rapor haberimizde…



MEVSİM ETKİSİNDEN ARINDIRILMIŞ İŞGÜCÜNE KATILMA ORANI % 53,2 OLDU

İşgücü 2022 yılı haziran ayında bir önceki aya oran ile 182 bin kişi düşerek 34 milyon 407 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,4 puanlık azalış göstererek % 53,2 oldu. İşgücüne katılma oranı erkeklerde % 71,3, kadınlarda ise % 35,5 oldu.

GENÇ NÜFUSTA MEVSİM ETKİSİNDEN ARINDIRILMIŞ İŞSİZLİK ORANI % 20,4

15 - 24 yaş grubunu ele alan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya oran ile değişime gitmeyerek % 20,4 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı ise erkeklerde % 16,3, kadınlarda ise % 27,9 olarak şeklinde açıklandı.

MEVSİM VE TAKVİM ETKİLERİ OLMADAN HAFTALIK ORTALAMA FİİLİ ÇALIŞMA SÜRESİ 44, 5 SAAT

İstihdam edilen kişilerden referans döneminde işbaşında bulunanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış olarak haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2022 yılı haziran ayından bir önceki aya göre yani mayıs ayına göre 0,6 saat artarak 44,5 saat şeklinde kayıtlara geçt

MEVSİM ETKİSİNDEN ARINDIRILMIŞ ATIL İŞGÜCÜ ORANI % 20,4 OLDU

Zamana bağlı şekilde eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsiz kişilerden oluşan atıl işgücü oranı ise 2022 yılı haziran ayında bir önceki aya oran ile 1,7 puan azalarak % 20,4 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı % 13,9 iken potansiyel işgücü ve işsizlerin bütünleşik oranı ise % 17,1 olarak tahmin edildi.

Haziran ayı işsizlik rakamları açıklandı! Bir önceki aya göre fark var!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 10 Ağustos 2022 tarihinde saat 11.17'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,01 Türk Lirası, euro 18,36 Türk Lirası, altının gramı ise 1040 Türk Lirası değerinde.

Ete gelen indirimin süresi uzatıldı! Kırmızı ete ne kadar indirim geldi? İndirimli et fırsatını kaçırmayın

Tarımda yeni dönem başlıyor! Bakanlıktan yeni destek ödemesi geliyor!

Emeklilere TOKİ’den müjde geldi! Her beş evden biri emeklilerin olacak! Ucuz konutları kaçırmayın

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön