19 / 04 / 2024

Her eve fiber kabloyla 100 megabitlik erişim sağlanacak!

Her eve fiber kabloyla 100 megabitlik erişim sağlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, telekom santrallardaki bakır bağlantıların fibere çevrileceğini, 2023te her eve en az 100 megabit hızda erişim sağlanacağını söyledi...



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom tarafından yürütülen Fiber Dönüşüm Projesi ile santrallardaki bakır bağlantıların fibere dönüştürüleceğini belirterek, Önümüzdeki 10 yıl boyunca bilişim altyapısına yatırım hız kesmeden devam edecek dedi. TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen ve Aveanın sponsorluğuyla desteklenen 9. eTR Ödülleri töreninde konuşan Yıldırım, bilişim altyapısının sadece şehirler, santraller arasında değil,  mutlaka kapıdan kapıya  ulaştırılması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: Yerel yönetimlerle ve diğer kurumlarla ilgili fiber altyapı yapmak isteyenler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının düzenleyeceği esas ve usullere tabi olacak. Aksi halde burada da imarsız yapılaşma oluyor. İmarsız yapılaşma sadece  mahallelerde, köylerde ve şehirlerde değil; bilişimde de imarsız yapılaşmaya müsaade etmemeliyiz. Bu, kalite ve hukuki sorun olarak karşımıza geliyor. Yıldırım, 2023 hedeflerinin evlere en az 100 megabit erişim olduğunu belirterek, Bu 1 gigabite kadar çıkabilir. Bunu mutlaka yapacağız, yapamazsak tıkanırız. Bu hızlar hayal olur. Artık kim yapacak kavgasını bir tarafa bırakıp, süratle bilgi otobanlarını her eve ulaştırmamız lazım dedi. Yıldırım, Türkiye ulaşım, iletişim ve enerji yolları üzerinde. Stratejik önemimiz var. Ülkemizi, doğusundan batısına, kuzeyden güneye sayısal uçurumu asgariye indirecek iletişim altyapısına kavuşturmamız lazım dedi.


TÜSİAD Başkanı BOYNER hacklendi!

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boynerin sosyal paylaşım sitesi Twitterdaki hesabı hacklendi. Twitterdaki hesabında Q ve $$$ şeklindeki tweetlerin ardından Boyner, Galiba hacklendim mesajıyla hesabının hacklendiğini duyurdu.
AA

 


Geri Dön