25 / 04 / 2024

türkiye bilişim vakfı

türkiye bilişim vakfı

Türkiye Bilişim Vakfı, Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü, İTÜ Bilgisayar Mühendisliği ve Bilişim Fakültesi’nin iş birliğiyle başlatılan “Akıllı Şehirler” projesinin ilk fazında Türkiye’de akıllı şehir uygulamalarının envanteri tespiti yapılacak.

İstanbul, Akıllı Şehir olma yolunda ilerliyor!

Türkiye Bilişim Vakfı ile Turkcell işbirliğiyle kurulan Bilgi Toplumu Enstitüsü, 19 Ocak’ta İstanbul’da Akıllı Şehirler panelini düzenledi. Etkinlikte, İstanbul’un akıllı şehre dönüşmesi için neler yapılabileceği tartışıldı.

Her eve fiber kabloyla 100 megabitlik erişim sağlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, telekom santrallardaki bakır bağlantıların fibere çevrileceğini, 2023te her eve en az 100 megabit hızda erişim sağlanacağını söyledi...

Şengün Grup İnşaat Nakliyat Taahhüt Bilişim Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şengün Grup İnşaat Nakliyat Taahhüt Bilişim Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Serhat Şengün tarafından kuruldu.

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.

Bilişim dünyasının gelirleri yüzde 74 oranında arttı!

“Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması-Bilişim 500”ün ilk verilerine göre, 2022 yılında sıralamaya giren şirketlerin toplam geliri, 2021 yılına göre yüzde 74 büyüyerek 372 milyar TL oldu.

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Seçim sonrası Türkiye'nin kredi risk primi fırladı!

Seçim sonrasında piyasalarda ilk fiyatlamalarda risk primi fırladı. Türkiye'nin 5 yıllık risk primi seçim sonrası ilk fiyatlamalarda 600 baz puanın üstünü gördü.

Seçim sonrası Türkiye ekonomisini neler bekliyor? İşte banka banka seçim senaryoları! Dolar, faizler ne olacak?

Seçim sonrası Türkiye ekonomisi ve piyasalara ilişkin senaryolar havada uçuşuyor. Dünyaca ünlü dev bankalar ve finans kuruluşları, mayıs ayında yapılacak seçimlerin sonucuna göre para piyasaları ve makro ekonomiye ilişkin beklentilerini paylaşıyor.

Özel şartlar aranıyor! Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alacak! 4 katına kadar maaş veriliyor!

Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alıyor.4 katına kadar maaş farkı olan iş ilanlarında özel şartlar aranıyor. İşte detaylar…

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

Sar Bilişim Yapı İnşaat Gıda Akaryakıt Reklam Ajansı Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Tic Limited Şirketi kuruldu!

Sar Bilişim Yapı İnşaat Gıda Akaryakıt Reklam Ajansı Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Tic Şirketi Çekmeköy’de  1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli  ile Hüseyin Sarı  ve Erdal Sarı tarafından kuruldu.

'Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi' iddiası mecliste!

Türkiye Diyanet Vakfının kiracılarını icraya vermesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye Maarif Vakfı, Kuzey Makedonya'da 10 bin metrekarelik okul alanı satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ile Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki FON Üniversitesi arasında üniversite kampüsünün 10 bin metrekarelik kısmının Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınması için anlaşma imzalandı.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki verdi.

Türkiye Diyanet Vakfı Suriye'de 2 bin 153 iyilik konutu inşa etti!

Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib bölgesinde 1803, Azez bölgesinde 350 olmak üzere toplamda 2 bin 153 iyilik konutunu tamamlayarak korunaksız çadırlarda hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru aileleri yuvalarına kavuşturdu.

türkiye bilişim vakfı Haberi

türkiye bilişim vakfı

TBV, Türkiye’nin “Akıllı Şehir Uygulamaları Envanter Raporunu”nu oluşturmak üzere işbirlikleri oluşturdu


Türkiye Bilişim Vakfı, Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü, İTÜ Bilgisayar Mühendisliği ve Bilişim Fakültesi’nin iş birliğiyle başlatılan “Akıllı Şehirler” projesinin ilk fazında Türkiye’de akıllı şehir uygulamalarının envanteri tespiti yapılıp, enerji, ulaşım ve su konularında mevcut durum ortaya konacak. MasterCard Türkiye ve Intel Türkiye’nin desteğiyle hazırlanacak rapor ile Türkiye’nin akıllı şehirlere ne zaman kavuşacağı sorusuna cevap aranacak.


“Akıllı Şehir” kavramının Türkiye’de yaygın bir şekilde uygulanması için yol gösterici olacak çalışmalar, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen toplantı ile başladı. Türkiye Bilişim Vakfı ve Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü’nün proje uygulama desteği sunduğu çalışmalara, İTÜ Bilgisayar Mühendisliği ve Bilişim Fakültesi akademik destek veriyor. “Akıllı Şehirler” konusunda tüm dünyada referans alınacak çalışma, MasterCard Türkiye ve Intel...