20 / 04 / 2024

Herkesi üzen karar iptal edildi! Akıllı telefonlara zam yok

Herkesi üzen karar iptal edildi! Akıllı telefonlara zam yok

Ticaret Bakanlığı, akıllı telefonlar üzerinde uyguladığı ithalat gözetim sınırını 200 dolardan 350 dolara çıkartmıştı. Ancak, Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile iptal edildi ve eski uygulandığı sisteme çevirildi..



Yani bir robot süpürgenin yurt dışı ücreti 50 dolar da olsa Türkiye’ye sınırlarına girince 200 dolar olduğu kabul edilerek vergilendirilecek. Akıllı telefonlarda uygulanan ithalat gözetim uygulaması da bunun bir benzeri olarak 200 dolar sınırı ile uygulanıyırdu.

Herkesi üzen karar iptal edildi! Akıllı telefonlara zam yok

Daha sonra bu sınır 350 dolar oldu. Ancak bu durum ülkemize 4-5 bin TL bandında gelecek 150 dolarlık akıllı telefonların ücretinin 10 bin TL civarına yükselmesine yol açacaktı. Bu da giriş segment ile orta segmentin neredeyse aynı ücrete satılması manasına geliyor.

Fakat bugün Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile beraber bu uygulama iptal olarak eski haline çevirildi. Yani akıllı telefonlar için uygulanan ithalat gözetim uygulaması sınırı yeniden 200 dolar oldu. Ancak robot süpürge ve diğer teknolojik cihazlarda bir farklılık olmadığını ve uygulamanın aynen sürdüğünü söyleyelim.

Emeklilere dev müjde! ING Bank'ın promosyon tutarı ağızları açık bıraktı

Bu desteği duyan çılgına döndü! Toplamda elinize 7500 TL geçecek! Bu habere hemen bakın

Bakanlıklar düğmeye bastı! Tam 140 bin 867 kişilik dev istihdam yapılacak! Hemen şartları kontrol edin


Geri Dön