26 / 04 / 2024

Honda 10 elektrikli motosikletini piyasaya sürecek

Honda 10 elektrikli motosikletini piyasaya sürecek

Dünya motosiklet devi Honda, 2050 yılına kadar tüm ürünleri ve kurumsal faaliyetleri için sıfır karbon hedefine ulaşmayı planlıyor. Bu çerçevede Honda, 2025 yılına kadar dünya çapında 10'dan fazla elektrikli motosiklet modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.



Çevre stratejisinin bir parçası olarak Honda, 2040'lara kadar tüm motosiklet ürünleri için sıfır karbon hedefine ulaşmaya çalışırken içten yanmalı motorlar geliştirmeye devam edeceğini duyurdu. Şehir hayatında giderek daha önemli bir ulaşım aracı haline gelen motosikletlerde Honda, elektrikli modellere geçişi hızlandırırken içten yanmalı motorlar geliştirme ve karbon emisyonlarını azaltma çalışmalarına devam ediyor.

Küresel motosiklet pazarının büyümesi bekleniyor ve Honda, farklı müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan elektrikli motosikletleri piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Honda, 2025 yılına kadar küresel olarak 10'dan fazla elektrikli motosiklet modelini piyasaya sürmeyi planlarken, elektrikli modellerin yıllık satışlarını önümüzdeki beş yıl içinde 1 milyon adede, 2030 yılına kadar ise 3,5 milyon adede çıkarmayı ve toplam satışlarının yüzde 15'ini oluşturmayı hedefliyor.

Bu arka plana karşı Honda, banliyö elektrikli araçlarına, Commuter Elektrikli Motosikletlerine (EM) - elektrikli bisikletlere (EB) ve Fun modellerine odaklanıyor ve müşterilerin mobilite ihtiyaçlarına en uygun ürünleri sunmaya devam ediyor. Bu nedenle, 2024 ve 2025 yılları arasında Asya, Avrupa ve Japonya'da kişisel kullanım için iki Commuter EV modeli planlanıyor.


Geri Dön