16 / 04 / 2024

Hükümetin dolar hamlesi sonra rakam yeniden uçacak! Şu andaki fiyatı olması gereken seviye değil

Hükümetin dolar hamlesi sonra rakam yeniden uçacak! Şu andaki fiyatı olması gereken seviye değil

Hükümetin 20 Aralık'ta açıkladığı Kur Korumalı Mevduat hesapları sonrası 18 liradan 13 liraya düşen dolar son 2 haftadır yeniden yükselmeye başladı. Alınan tüm önlemlere rağmen tutulamayan doların 22 liraya çıkacağı iddia edildi. İşte detaylar..



MERKEZ'İN REZERVİ EKSİ 57 MİLYAR DOLAR

Dolarla ilgili değerlendirmelerde bulunan ekonomist Bayram Başaran, "Swapları düştüğümüz zaman Merkez Bankası'nın rezervleri eksi 57 milyar dolar. Geçen hafta 4 milyar daha artmış. Hükümet sürekli para topluyor. Bankaların 3 aylık bilançolarına bakınca inanılmaz kâr ettikleri gözleniyor çünkü bankalar parayı piyasadan değil hazineden kazanıyor. Merkez Bankası bankalara yüzde 14'le para veriyor bankalar da bu parayı yüzde 24 faizle hazineye borç veriyor. İnanılmaz bir kâr. Yabancılara da Türk lirasına gelmeleri için ekstra yüzde 4 faiz verilecek bunun hazırlıkları yapılıyor. ABD ekonomi kanalı Blomberg bunu yayınladı. Bunlar olacak işler değil. Kur Korumalı Mevduat yanlış. Yabancılara da KKM verilmesi yanlış. Dünyada dolar endeksi yüzün üzerine çıktı. Arka kapıları satışı yüzünden dolar bizde iyice yükselecek." şeklinde konuştu.

Altın ve doları patlatacak enflasyon açıklaması! Türk lirasının değeri iyice düşecek

Altın fiyatında büyük çöküşün tarihi açıklandı! Dolar fırlayıp gidecek

Bitcoin'in ne zaman yükseleceği açıklandı! 73 bin dolar olacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön