19 / 04 / 2024

Hulusi Akar'ın Kayseri'deki camisini Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak!

Hulusi Akar'ın Kayseri'deki camisini Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak!

Hulisi Akar'ın memleketi Kayseri'de inşa ettirdiği 750 kişilik camii Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumartesi günü açılacak.



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın kendisi ve ailesi adına memleketi Kayseri’de Selçuklu mimarisine uygun olarak inşa ettirdiği camii Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak. 750 kişilik iki minareli caminin cumartesi günü açılacağı açıklandı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, Asri Mezarlık girişinde yapımına 1 yıl önce başlanan camii tamamlandı. Selçuklu motifleriyle bezenen camide son hazırlıklar tamamlandı. 

Camii ile ilgili olarak Belediye meclis üyelerine açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ”Bildiğiniz gibi şehir mezarlığı içinde bir cami yapılıyor. Bu camiye başlamıştık. Bir hayırseverimiz ’bu camiye katkı verelim, beraber yaptıralım’ dedi. Birçok hayırseverimiz bu camiyi yaptırmak istiyordu. Ama, biz şehrin mezarlığı, şehrin bütününü ilgilendiriyor diye teklifleri kabul etmemiştik. Ancak, bu hayırseverimiz aile olarak böyle bir cami yapmaya karar verdiklerini söyledi. Kendilerinden Allah razı olsun. Yaptıkları bu hayır işinin duyulmasını istemediler. Buradaki hayırseverimiz Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Hulusi Akar’dır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kendilerinin herhangi bir isim talebi yok. Kendileri şan- şöhret için bu camiyi yaptırmıyorlar. İsminin bir caddeye verilmesi sonrası bu konuyu bilmenizi istedim. Allah hayırlarını kabul etsin" şeklinde konuşmuştu.

Kayseri'de toplam 620 milyon TL yatırıma sahip 41 tesisin açılışını yapacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MSB Hulusi Akar adını taşıyan caminin açılışını da yapacak. Erdoğan, Erciyes Üniversitesi Akademik ders yılı açılışı ve Kayseri Büyükşehir belediye başkanı Mustafa Çelik’in oğlu Furkan’ın nikah törenine de katılacak.

Aynı aynda 750 kişinin ibadet edebileceği camide zemin kat oturumu 800 metrekare olarak planlandı. Caminin 550 metrekarelik ibadet alanı, 220 metrelik kadınlar bölümü ve 260 metrekare son cemaat alanı bulunuyor. 


Geri Dön