19 / 04 / 2024

Hüseyin Altaş: AVM’ler kapalı olduğu sürece kira almayacağız!

Hüseyin Altaş: AVM’ler kapalı olduğu sürece kira almayacağız!

Koronavirüsü salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı paket ve vatandaşa "3 hafta evde kalın" çağrısı sonrası AVM’ler de geçici süreliğine kapatma kararı aldı. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, “Çalışanların hak kaybı olmayacak, mağazalardan da kira talep edilmeyecek” dedi…



Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de koronavirüsü salgınına yakalananların sayısının artması sıkı önlemleri de peşinde getirdi. Birçok mağazanın kapatma kararı alması sonrasında AVM’lerde geçicisi süreliğine kapılarını kapatma kararı aldı.

Sabah Gazetesi’nden Pınar Çelik’in haberine göre; sokağa çıkmayın çağrılarından sonra harekete geçen perakende sektörü, çalışanlarını riske atmamak ve düşen ziyaretçi sayıları nedeniyle daha fazla zarar etmemek için geçici süreli mağazaları kapatma kararı aldı. Dün itibarıyla başta Türkiye'nin en yaygın mağaza ağına sahip LC Waikiki olmak üzere, Vakko, İpekyol, Mudo, Roman, Avva, Twigy, Boyner, Derimod, Mavi birçok dev marka, mağazasını kapatma kararı aldı.

Bunun üzerine Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) de AVM'lerin kapanmasıyla ilgili tavsiye kararını açıkladı. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, "AVM'ler kamu alanı olduğu için kapanma kararı İçişleri ve Ticaret Bakanlığı kararına bağlı olarak alınır. Biz ilk günden beri, vatandaşın en güvenilir ziyaret noktaları olmak için hijyen çalışmalarını en üst seviyede gerçekleştirdik. Linç edilmemize rağmen esnek çalışmaya geçtik. Ancak kapanan mağazalarla AVM'ler hayalet şehir haline geldi. Bazı AVM'ler kendi inisiyatifleriyle kapanma kararı aldı" ifadelerini kullandı.

MARKET VE ECZANELER AÇIK

Türkiye'de 8 AVM'si bulunan Rönesans Grubu ile Arcadium kapanma kararı aldı. Altaş, "AVM'lerde marketler ile eczaneler dışında bütün bölümleri kapatıyoruz" diye konuştu. Çalışanların hak kaybına da uğramayacağına vurgu yapan Altaş, AVM'ler kapalı kaldığı sürece kira almayacaklarını dile getirdi.

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonundan AVM kirası açıklaması!

İstanbul'da AVM'ler kapanıyor!

 

 

 


Geri Dön