25 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan, Bayraklı'nın sorunlarına değindi!

Hüseyin Aslan, Bayraklı'nın sorunlarına değindi!

Kentsel dönüşümü korkulu rüya olmaktan çıkaracağını söyleyen DSP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aslan, yaptığı açıklamada " Kooperatifçiliği biliyoruz. Geçmişimiz ve yaptıklarımız bunun garantisi " dedi




Demokratik Sol Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Bayraklı'nın makus talihini değiştirmek için bir fırsat yakaladığını belirterek, "Kooperatifçiliği biliyoruz. Halkın çıkarına dönüşüm nasıl yapılır biliyoruz. Geçmişimiz ve yaptıklarımız bunun garantisi. Kentsel dönüşüm, Bayraklı'nın korkulu rüyası olmaktan çıkacak" dedi. İşte CHP'deki adaylık sürecinden Bayraklı'daki projelere kadar Hüseyin Aslan'ın Yeni Asır'a yaptığı önemli açıklamalar...


Kenetlenme çağrısı

- Öncelikle büyükşehirden, Bayraklı'ya ve CHP'den DSP'ye geçiş hikayenizi öğrenebilir miyiz?

- Biz, Ege-Koop'un ev sahibi yaptığı yüz binin üzerinde ailenin ve hayata geçirdiğimiz projelerin gücünü arkamıza alarak aday olmuştuk. Proje, hizmet ve insanların mutlu yaşayababileceği bir  İzmir  vaat ettik. Kimliği olan, altyapısı olan, üst yapı sorunu olmayan, İzmirliye yakışan İzmir'i Avrupa kenti ayarında bir kent yapabilecek projelerle ortaya çıktık. Yerel siyasetin esasını, halkın beklentisini karşılamak, hizmet ve sağlam projeler üretebilmek oluşturur. CHP, bizim bu gücü harekete geçiremeyeceğimizi düşünmüş olmalılar diyeceğim ama iç çekişme ve tartışmaların halen son bulmadığını gören İzmirliler artık asıl nedeni de anlamıştır diye düşünüyorum. Siyaset uzun soluklu bir iş ve ne yazık ki ülkemizde ve kentimizde kişisel çıkar ve dengeler üzerinden yapılıyor. Biz görev adamıyız. Bayraklı için zaten ismim çok uzun zamandır gündemdeydi. Birikimimizi ve gücümüzü Bayraklı için harekete geçirmek istedik. Önemli olan, hedefe giden yolda, temel ilke ve değerlerinizi korumaktır. Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet değerleri her zaman şiarımızdır. Yerelde hizmetin ise rozeti yoktur. Biz, Bayraklı'yı kalkındırmaya adayız.

- Geçtiğimiz günlerde de bu söylediklerinizi tamamlayan bir çağrıda bulunmuştunuz?

- CHP yöneticisi, adayı, üyesi ya da bu partiye gönül vermiş Bayraklılılar başta olmak üzere, siyasi tercihi ve eğilimi ne olursa olsun tüm halka "Önce Bayraklı" ve "Bayraklının kalkınması"dır diyerek kenetlenme çağrısında bulundum. Birlikte hareket etmeye ve ilçemizi yeniden inşa ederken ortak akıl üretmeye çağırdım. Çağrımız, gerçekten ilgi gördü. Her yaştan her kesimden ve siyasi görüşten insanın etrafımızda giderek çoğaldığını görüyorum ve mutlu oluyorum. Demek ki yolunda gitmeyen şeyler var. Demek ki halk, Bayraklı'da bir değişim istiyor. Bayraklı'da hizmet istiyor. Temiz siyaset istiyor.

- Bayraklı halkı Hüseyin Aslan'a neden oy vermeli?

- Çünkü benim geçmişim ve yaptıklarım bir teminattır. Ege-Koop çatısı altında, gazetecilik mesleğimde ve sendikacılığımda ürettiğim her iş, insanların mutluluğu temelinde başarılı olmuştur. Bayraklı halkı da bizim kooperatifçilik anlayışı ile halkla ortaklaşa nasıl projeler yaptığımızı biliyor. Kabusa dönüşen kentsel dönüşüm rüyalarını, bir müteahhit mantığı ile değil, yerinde, borçsuz ve ortaklaşa hayata geçirmek isteyeceklerdir. Ben bunu vaat ediyorum. Bayraklı halkı dönüşüm kabusundan uyanacak. Borçlanmadan, yerinde, çağdaş bir kentte yaşamayı hak ediyorlar ve biz bunu yapacağız. Halkımız, neye ne kadar inanacağını biliyor. Artık boş sözlere inanmıyorlar. Görmek, dokunmak istiyorlar. Onlara şunu söylüyorum: Hüseyin Aslan, bugüne kadar çıkar gruplarına teslimiyetle iş yapmadı. Bayraklı adaylığımda da tek gücüm varlığım, hizmet arzum ve projelerim. Bana destek vereceklerine inanıyorum çünkü, ben söylediğimi yaparım. Hiçbir güç, bana Bayraklı halkının hakkını sattıramaz. 




Yeni Asır




Geri Dön