28 / 03 / 2024

Hüseyin Oflaz: 7.500 gayrimenkulü takip etmeyi hedefliyoruz!

Hüseyin Oflaz: 7.500 gayrimenkulü takip etmeyi hedefliyoruz!

İmpo İmar tarafından geliştirilen web tabanlı mülkiyet erişim sistemi İmpomes, kullanım kolaylıkları sayesinde şirketleri milyon dolarlık zararlardan koruyabildiği gibi, milyarlık yatırımlar için hızlı karar alma avantajı sunuyor.



İmpo İmar’ın gayrimenkulde hak kaybını önlemek üzere hayata geçirdiği İmpomes sistemi, büyük holdingler, gayrimenkul yatırım ortaklıkları gibi çok sayıda mülkü bulunan kurumsal yatırımcıların ilgi odağı oldu. Yaklaşık 5 yıl önce hayata geçen İmpomes sisteminde halen, aralarında Türkiye’nin en büyük 100 şirketi arasına giren bazı kurumların da sahibi bulunduğu 5000’DEN fazla gayrimenkulün takibi yapılıyor.

İmpomes yazılımını hayata geçiren İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, sistemin özellikle uzman kadro eksikliği veya iş yoğunluğu nedeniyle mülklerini takip etmekte zorlanan gayrimenkul sahiplerini hedeflediğini açıkladı. İmpomes’in giderek daha bilinir hale gelmesiyle sisteme büyük holdingler, GYO’lar gibi kurumsal yatırımcıların dahil olduğunu belirten Oflaz, 2016 yılında 7500 sayıda gayrimenkulü takip etmeyi hedeflediklerini söyledi.


Milyarlık Yatırımlar İçin Hızlı Karar Alma Avantajı

Hüseyin Oflaz, İmpomes sistemini kullanan yatırımcıların hem milyarlık zararlardan korunabildiğini hem de karlı yatırımlara zemin hazırladığı için, milyarlık yeni yatırımlara hızlı bir şekilde karar verebildiğini ifade etti. 


Hüseyin Oflaz sistemin abonelerine sağladığı faydaları şu sözlerle özetledi:

“Web tabanlı mülkiyet erişim sistemi İmpomes, mülk sahibinin Türkiye'nin her yerindeki mülklerini internet üzerinden takip ederek, yapılaşma, değişen imar planları ve vergilerden haberdar olmasını sağlıyor. Yatırımcı gelişmelerden zamanında haberdar olabildiği için yasal süresinde itirazını gerçekleştirebiliyor. Vergilerini atlamadığı için ceza ödemiyor. Bilgi sahibi olduğu gelişmeyle ilgili bir 


kaotik durum oluşmuşsa, İmpo ekibinden profesyonel destek alabiliyor. Yakın dönemde mülkünü elden çıkarmak niyetindeyse, mülkün en güncel değerini öğrenmek için kapı kapı dolaşıp araştırma yapması gerekmiyor, çünkü mülküne dair en güncel raporlara düzenli aralıklarla ulaşabiliyor. Mülküne dair işgalleri ya da belediyenin koyduğu şerhleri erkenden öğrenebiliyor. Örneğin bir gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi, elindeki mülk üzerine gayrimenkul geliştirmeye, proje gerçekleştirmeye karar verirse, en güncel verilere sahip olduğu için projesinde zaman kaybetmeden hayata geçebiliyor. Sadece mülkü değil etrafındaki mülkler konusunda da bilgi sahibi olduğu için yeni yatırım kararlarını hızlı alabiliyor.”


Sistem Nasıl Çalışıyor?

İmpomes, gayrimenkul takip ve yönetim sistemi. Mülk sahiplerinin güvende yaşamasını sağlayan istemle cüzi bedeller karşılığında, coğrafi olarak nerede olursa olsun mülklerin düzenli takibi yapılarak 2 ayda bir raporlama gerçekleştiriliyor. İşleyişinde uzmanların çalıştığı İmpomes’le, gayrimenkullerin tapu kayıtlarındaki ipotek, şerh, haciz ve diğer durumları takip ediliyor, vergileri ve rayiç bedelleri tespit ediliyor. Gayrimenkule ilişkin bütün güncel belge, bilgi, imar planı, tapu kaydı gibi tüm detaylar bir arada sunuluyor. Gayrimenkule ilişkin bütün güncel veri ve dokümanlar; resmi kurum ve kuruluşlarda vakit kaybetmeksizin, elinizin altında oluyor. Sözkonusu bilgiler internet erişimi olan tüm platformlardan, kullanıcıların 7/24 erişebileceği www.impomes.com adresinde yer alıyor. Her gayrimenkule ilişkin bilgi ve belgelere, gayrimenkulün grafik verisi üzerinden erişilebiliyor. Bu bilgi ve belgelere yalnızca gayrimenkul sahibi ulaşabiliyor. İmpomes, sistem dışında erişimleri engelleyen üst düzey bir güvenlik sistemine sahip bulunuyor.



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Gayrimenkulde hak kaybını önlemek için İmpo İmar tarafından geliştirilen İmpomes sistemi, büyük holdingler, gayrimenkul yatırım ortaklıkları gibi çok sayıda kurumsal yatırımcıların ilgi odağı oldu. İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, sistemin özellikle uzman kadro eksiklği veya iş yoğunluğu nedeniyle mülklerini takip etmekte zorlanan gayrimenkul sahiplerini hedeflediğini açıkladı. Oflaz, 2016 yılında 7500 sayıda gayrimenkulü takip etmeyi hedeflediklerini söyledi. Hüseyin Oflaz sistemin Abonelerine sağladığı faydaları şu sözlerle özetledi; ''Web tabanlı mülkiyet erişim sistemi İmpomes, mülk sahibinin Türkiye'nin her yerindeki mülklerini internet üzerinden takip ederek, yapılaşma, değişen imar planları ve vergilerden haberdar olmasını sağlıyor.''


Yeni Şafak


Geri Dön