24 / 04 / 2024

Hüseyin Şahin: Türkiye'nin yapı stoğu değişmeli!

Hüseyin Şahin: Türkiye'nin yapı stoğu değişmeli!

Türkiye'nin yapı stokunun değişmesi gerektiğini belirten Şahin, "Türkiye betonarme yapılarla 1950'li, 1960'lı yıllardan sonra tanışıyor. Bir betonarmenin ömrü 50 yıl civarında. Bunları birçoğunun yenilenme zamanı geliyor." dedi.



AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 28 Nisan sabahı Türkiye'de gizli bir devrim olduğunu belirterek, "Siyaset mi, vesayet mi? Hamdolsun vesayetin belini kıran bir siyaset zaferi kazanıldı" dedi. 


İnegöl Müteahhitler Derneği'ni ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Şahin, 7 Haziran seçimlerinin ülke için çok kritik bir aşama olduğunu ifade etti. Şahin, "27 Nisan gecesi 03.00'te internetandıcı yüklendi ve hükümete bir nevi ültimatom verildi. Hatta bazı köşe yazarları, sosyal medyada hükümet gidici diye yazdılar. 


Ama bir şeyi unutmuşlardı; o saydığım darbe süreçlerinden ders çıkaran siyasi figür, hükümetin başı, başbakanı kararlıydı. Ne dedi? Sen benim memurumsun. Memur hükümetine, başbakanına talimat veremez, kaldır onu oradan. İşte o gün Türkiye'de bir devrim oldu. 28 Nisan sabahı Türkiye'de gizli bir devrim oldu. Siyaset mi, vesayet mi? Hamdolsun vesayetin belini kıran bir siyaset zaferi kazanıldı" diye konuştu. 


'YAPI STOKU DEĞİŞMELİ' 


Türkiye'nin yapı stokunun değişmesi gerektiğini belirten Şahin, "Türkiye betonarme yapılarla 1950'li, 1960'lı yıllardan sonra tanışıyor. Bir betonarmenin ömrü 50 yıl civarında. Bunları birçoğunun yenilenme zamanı geliyor. Eski yapı stoklarını, sağlıksız yapıları yıkarak yenilemenin altyapısını biz kentsel dönüşüm yasasıyla 2012'de çıkardık. 

Bundan sonra özel sektörün devreye girmesi gerekiyor. Biz kentsel dönüşüm yasasını çıkarırken, Türkiye'nin önüne 25 yıllık bir harita çıkardık. Bu şekilde marka şehirler oluşturacağız. 

Bunun da en önemli tarafı sizler olacaksınız" şeklinde konuştu. 


inegöl Müteahhitler Derneği'nde düzenlenen toplantıda Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül tarafından müteahhitlere bilgi verildi. Gül, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nun asıl gayesinin vatandaşın can güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in daveti üzerine inegöl'e gelen Gül'e Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Bayram Okumuş da eşlik etti. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön