26 / 04 / 2024

İBB'den yeni halk ekmek atağı! İstanbul'da ekmek 5 liraya çıkmıştı

İBB'den yeni halk ekmek atağı! İstanbul'da ekmek 5 liraya çıkmıştı

İstanbul'da Üsküdar, Ataşehir ve Kadıköy'de 5 liraya çıktıktan sonra tartışmalara neden olan ekmek fiyatları belediyenin ürettiği halk ekmeğe olan ilgiyi artırdı. Belediye, artan talebe cevap vermek adına yeni bir fabrikayı daha hizmete açacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı tamamlanan, günlük ekşi mayalı toplam 1,5 milyon ekmek üretme kapasitesine sahip 'Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası', 23 Temmuz Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı törenle hizmete açılacak. Halk Ekmek A.Ş. (İHE) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, bu fabrikanın da faaliyete geçmesiyle birlikte ambalajlılarla beraber her gün 4 milyon ekmek üreteceklerini bildirdi.

İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, 'Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası' hakkında şöyle konuştu: 

UN GİRİŞİ OLMADAN 1 AY BOYUNCA EKMEK ÜRETİLEBİLECEK

Gördüğünüz depolama alanları ile bu fabrikaya hiçbir un girişi olmadan 30 gün boyunca ekmek üretilip, İstanbul halkına sevk edilebilecek. Biliyorsunuz İstanbul'da beklenen bir deprem var. İnşallah çok geç olur ya da hiç olmaz. Ama böyle bir felaket esnasında İstanbullulara 30 gün boyunca ekmek üretebilecek bir un depolama kapasitemiz var. Depolarımız dolu ve biz 30 günlük stokla çalışıyoruz. Bu yanıyla, birçok boyutuyla düşünerek, tasarlanarak hazırlanmış bir tesis.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön