19 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan halk ekmeğe 'zam' açıklaması: Halk Ekmek kaç liradan satılacak?

Ekrem İmamoğlu'ndan halk ekmeğe 'zam' açıklaması: Halk Ekmek kaç liradan satılacak?

İstanbul'da son olarak 210 gram ekmek ve simite gelen zamlardan sonra fiyatlar 5 liraya yükseldi. Ekmeğe gelen zamlar İBB'nin sattığı Halk Ekmek'in de kaç liradan satılacağı sorusunu gündeme getirdi. Soruya cevabı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da 5 liraya çıkan ekmek ve simit fiyatlarından sonra Halk Ekmek fiyatlarının kaç lira olacağını açıkladı. Geçtiğimiz 20 Haziran'da İstanbul Ataşehir, Üsküdar ve Kadıköy'de ekmek resmi fiyatı hala 3,5 lira olmasına rağmen fırıncılar tarafından 5 liraya çıkarılmıştı.

Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı akabinde Samsun'da toplantı yaparak söz konusu zamların gerçekle alakası olmadığını ifade ederek 27 Haziran itibarıyla ekmeğin yeniden 4 liradan satılacağını açıklamıştı. Balcı'nın açıklaması fırıncılar nezdinde bir karşılık bulmadı ve ekmek fırınlarda 5 liradan satılmaya devam etti.

Bu zamlar sonrasında dar  gelirli vatandaşın ekmek ihtiyacını temin ettiği İBB Halk Ekmek'in ne kadardan satılacağı da netlik kazandı.

"HALK EKMEK BİR SÜRE DAHA 2 LİRA OLACAK"

Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından Halk Ekmek’e zam gelip gelmeyeceğine yönelik bir açıklama yaptı.

İmamoğlu, şunları kaydetti:

“İstanbul'da 100 gram simit: 5 lira oldu. 250 gram Halk Ekmek ise 2 lira. İBB, artan maliyetlere rağmen 250 gram Halk Ekmeği bir süre daha İstanbullulara 2 liradan satmaya devam edecek.

İstanbul’da 210 gram ekmeğin fiyatının 5 liraya çıktığı günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 250 gramlık halk ekmeği 2 liradan satmaya devam edeceğini açıklamıştı. Fırınlarda  4 liradan satılması bile o günlerde resmi onay almayan 210 gram ekmek, 21 Haziran'dan  itibaren 5 liradan satılmaya başladı. Gelişmelerden sonra İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama ise 250 gram halk ekmeğin satışının 2 liradan devam edeceğini bildirmişti..

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön