28 / 03 / 2024

İBB'nin Kağıthane’ye kreş projesi reddedildi!

İBB'nin Kağıthane’ye kreş projesi reddedildi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “150 mahalleye 150 kreş” projesi kapsamında Kağıthane’de hiçbir mülkiyete konu olmayan 2 bin 100 metrekarelik parsele kreş yapma isteği AKP-MHP grubu tarafından onaylanmadı.



İBB Meclisi Ocak ayı oturumlarında Kağıthane Seyrantepe'de hiçbir mülkiyete konu olmayan 2 bin 100 metrekarelik parsele kreş yapılması için Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan teklif görüşüldü.

Bu kapsamda Kağıthane Seyrantepe'de 2 bin 100 metrekarelik tescil dışı alanın imar planlarındaki “park” fonksiyonunun “kreş alanı” olarak değiştirilmesi teklifi sunuldu. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; teklif ile ilgili görüşü sorulan Kağıthane Belediyesi, İSKİ, İmar Müdürlüğü ve Emlak Müdürlüğü  “şartlı olumlu”; Yeşil Alanlar ve Tesisler Yapım Müdürlüğü ile Üstyapı Projeler Müdürlüğü “olumlu” görüş belirtti.

İBB nin Kağıthane’ye kreş projesi reddedildi!

AKP grubunun çoğunlukta olduğu İmar ve Bayındırlık Komisyonu ise kreş teklifini reddederek uygun olmadığını belirtti. Rapor, mecliste AKP-MHP grubunun oyları ile onaylanarak bir kreş projesi daha reddedildi.

Talepte, 0-6 yaş arası çocuklara hizmet sunmak, okul öncesi eğitim alamayan çocukları akranlarıyla eşitlemek annelerin de istihdama ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak için İBB Başkanlığı bünyesinde yürütülmekte olan “Yuvamız İstanbul-150 mahalleye 150 kreş” projesi kapsamında muhtelif alanların kamu yararı uyarınca “kreş alanı” ilan edilmesi için etaplar şeklinde imar planı değişikliği çalışmaları gerçekleştirildiği açıklandı.

Şadi Yazıcı'dan İBB'ye kreş açıklaması: 88 tane parselinizin her birisine yapabilirsiniz!


Geri Dön