29 / 03 / 2024

İBB'nin öğrenci akbiline yaş sınırı kararı çıktı mı?

İBB'nin öğrenci akbiline yaş sınırı kararı çıktı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin artan mazot fiyatları karşısında açıköğretim fakültesinde okuyan öğrencilere verilen öğrenci akbiline yaş sınırı koyacağı haberi Türkiye'de gündem oldu. İBB'den söz konusu iddiayla ilgili karar çıktı.



İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü (TUHİM), enflasyon, yakıt giderleri, asgari ücretin artışı gibi nedenlerle 24 Aralık'ta alınan ve 1 Ocak itibarıyla geçerli olarak yüzde 36 zam yapmıştı. İBB, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 50, servis ücretlerine ise yüzde 40 zam önerdi. İBB'nin artan maliyetler nedeniyle açıköğretim fakültesi öğrencilerine verilen öğrenci kartının da yaş sınırının 25 olarak kısıtlanacağı iddia edilmişti. İBB'nin sunduğu ulaşıma zam teklifleri ve öğrenci kartlarına sınır koyulması isteği UKOME'de yapıaln oylama sonucu reddedildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön