27 / 04 / 2024

İBB'nin öğrenci akbiline yaş sınırı kararı çıktı mı?

İBB'nin öğrenci akbiline yaş sınırı kararı çıktı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin artan mazot fiyatları karşısında açıköğretim fakültesinde okuyan öğrencilere verilen öğrenci akbiline yaş sınırı koyacağı haberi Türkiye'de gündem oldu. İBB'den söz konusu iddiayla ilgili karar çıktı.



"BİR KİŞİNİN İETT'YE MALİYETİ 12,5 LİRA"

İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, mazot fiyatlarına gelen yüksek zamlar yüzünden İETT'nin yolcu taşıma maliyetlerinde ciddi bir artış gerçekleştiğini söyledi. Bilgili, "Son zamdan bu yana kurumumuz bütçesine ek yükü 2,5 milyar lira düzeyindedir Toplam akaryakıt giderlerimize baktığımızda da bunun yaklaşık 1 milyar lirasının ÖTV ve KDV'den oluştuğunu görüyoruz." diye konuştu.

Tam bilet ücretinin şu anda 5,5 lira olduğunu, indirimli ve ücretsiz yolculardan dolayı ortalama gelirlerinin 3,5 lira seviyelerinde olduğunu dile getiren Bilgili, "Oysa maliyetimiz yolcu başına 12 lirayı aşmış durumda. Dolayısıyla aradaki 10 liraya yakın farkı belediye bütçemizden karşılıyoruz. Bu da İstanbul ulaşımının yüzde 60'ını gerçekleştiren İETT ve Halk Otobüslerini beraber düşündüğümüzde yıllık belediye bütçemize 10 milyar liraya yakın bütçe oluşturacak." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön