24 / 04 / 2024

İbrahim Çağlar: İnşaatta hizmet ve ürün kalitesi arttı

İbrahim Çağlar: İnşaatta hizmet ve ürün kalitesi arttı

6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nden konuşan İTO Başkanı Çağlar, Türkiye'de birçok alanda en kaliteli ürünlerin ürettildiğini belirterek, "tüketimde de yerli malı ön plana çıkmalı" dedi.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye'de birçok alanda dünyanın en kaliteli ürünlerini ürettiklerini belirterek, tüketimde de yerli malının ön plana çıkmasının kaliteyi artıracağını söyledi.


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nce (İMSAD) düzenlenen 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nin açılışında konuşan Çağlar, Türkiye'nin, müteahhitlik sektöründe dünya 2'ncisi, dünyadaki en büyük 250 müteahhitlik şirketinin 42'sinin Türk firması olduğunu ifade ederek, Türk insanının artık kaliteli olanı bulup satın aldığını anlattı.


Konutta da durum böyle olunca inşaat firmaları arasında yarış ve rekabet yaşandığını dile getiren Çağlar, pek çok firmanın temel hedef olarak, daha kaliteli ve yaşanır mekanlar üretmeyi benimsediğini, bu gayretlerin sektörün büyümesini sağladığını, hizmet ve ürün kalitesini yukarıya çektiğini aktardı.


Çağlar, "Türkiye'deki üreticiler olarak, birçok alanda dünyanın en kaliteli ürünlerini üretiyoruz. Buna canı gönülden inanıyorum. Tekstilde bir numarayız. Otomobilde 'sıfır hata' ile üretim yapabiliyoruz. İnşaat malzemelerinde keza öyleyiz. Bu kadar kaliteli inşaatlar yapmasak dünyada ikinci sıraya oturamayız. Onun için tüketimde de yerli malının daha ön plana çıkması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu kaliteyi artıracaktır" dedi.

 


- "Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarında çadır kiraladık"


 

Üretim artınca kalitenin de artacağını ve sanayinin de böylece kalkınabileceğini aktaran Çağlar, müteahhit ve mimarlardan yerli malı kullanımına önem vermelerini istedi.


İTO Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar, İTO olarak inşaat sektöründeki bu kalite ve iş yapma enerjisini küresel vitrinlerde de sergilemek için 2015'te yeni bir adım atacaklarını kaydederek, 10-13 Mart'ta düzenlenecek dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'e çok sayıda firmayla katılacaklarını belirtti.


Fuarın girişinde 300 metrekare çadır kiraladıklarını, o çadırın içerisinde 96 metrekarelik İstanbul maketi olacağını dile getiren Çağlar, çadırın önemini geçen yıl fark ettiklerini anlattı.


İbrahim Çağlar, fuarda dünyanın önde gelen şehirlerinin çadırının bulunacağını ifade ederek, böylesi bir alanda yeterince yatırım yapmamanın sektöre yakışmadığını, fuarda sergileyecekleri maketin hareketli, ses ve ışık efektleriyle zenginleştirileceğini, İstanbul'un her yönüyle konuklara görsel şovlarla gösterileceğini söyledi.


Çadırda Türkiye'de kamu ve özel sektörün dev projelerinin görsellerinin olacağı bilgisini de veren Çağlar, "Arzu eden firmaların projelerini özellikle orada sunacağız. İnanıyoruz ki hep birlikte bu projemizi hayata taşıyacak ve Türkiye'yi dünyanın en büyük gayrimenkul fuarında layıkıyla bu sefer temsil edeceğiz. Artık yalnız değiliz. Kıymetli Bakanımız her türlü konuda bizlerin yanında" diye konuştu.


 


Geri Dön