19 / 03 / 2024

İbrahim Ekşi kimdir?

İbrahim Ekşi kimdir?

Ak Parti İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan İbrahim Ekşi, İdealist Kent projesini inşa eden Hektaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdürüyor. İşte İbrahim Ekşi'nin görev yaptığı diğer kurumlar...



1960 yılında Rize’nin İkizdere İlçesi Tulumpınar Köyü’nde dünyaya gelen İbrahim Ekşi, 8 yaşındayken babasının taahhüdündeki yurt binasında inşaatla tanıştı. Okul ve iş hayatını birlikte yürüten Ekşi, ara verdiği eğitimini 1991 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nde tamamladı. 1958 yılında babası Hakkı Ekşi tarafından kurulan şirketin her kademesinde çalışan İbrahim Ekşi, 1999 yılından beri, babası ve kardeşleriyle kurdukları Hektaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapmaktadır. 


Hektaş İnşaat ; İnşaat, Gayrimenkul, Enerji ve Eğitim başta olmak üzere birçok alanda Edirne’den Kars’a yüzlerce projeyi tamamlayıp hizmete sunmuştur. İbrahim Ekşi aynı zamanda babası ve kardeşleriyle birlikte kurdukları Hakkı Ekşi Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’nın Başkan Vekilliği’ni yapmaktadır. Vakıf bugüne kadar Eğitim, Sağlık, Kültür ve Spor alanında birçok eseri halkımızın hizmetine sunmuştur ve sunmaya devam etmektedir.


İbrahim Ekşi ; GYODER ve ULİ ( Urban Land Insitute) İcra Kurulu Üyesi, DUNYEV ( Dünya Yetimler Vakfı ) Yönetim Kurulu Üyesi, Ekşioğlu Vakfı Meclis Üyesi, DTİK (Dünya Türk İş Konseyi) üyesi , TURKUVİD (Türk Kuveyt İş Çevreleri Derneği) Kurucu Başkanı, DEİK Türk-Kuveyt İş Konseyi Başkanı ve Türk-Yemen ile Türk Suudi Arabistan İş Konseyleri Başkan Yardımcısı görevlerini yürütmektedir. 


Aynı zamanda Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın Kurucular Kurulu Üyesi'dir.


Bulunduğu sektörlerde ve sosyal sorumluluk projelerinde ulusal ve uluslar arası toplantılarda konuşmacı ve moderatörlükler yapmaktadır. Bunların yanı sıra yine çeşitli dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik görevleri üstlenmiştir.


Geri Dön