26 / 04 / 2024

Kadem Ekşi kimdir?

Kadem Ekşi kimdir?

Mimar ve Mühendisler Gurubu denetleme ve genel idare kurulu üyesi Kadem Ekşi'nin 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Maltepe İlçe Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Peki, Kadem Ekşi kimdir?



Kadem Ekşi kimdir?

Kadem Ekşi, 1965 yılında Rize’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul, Maltepe ‘de tamamladı. 1990 yılında, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 

 

Eğitim hayatı boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşları bünyesinde aktif siyasi çalışmalarda bulundu. 1991 yılında iş hayatını kısa dönem askerlik vazifesi sonrası Bayındırlık ve İskân Bakanlığı bünyesinde mühendis olarak devam ettirdi. 

 

Kamuda başlayan iş hayatı, 1993 yılında özel sektörde kurucusu olduğu Ekşioğlu Şirketler Grubu ile devam etmektedir. 

 

Yer bilimleri, Mimarlık ve mühendislik alanında proje ve müşavirlik hizmetleri; İnşaat alanında iş merkezleri, villa, konut yapım işlerini içeren şirketler grubunun bu faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürmektedir. 

 

Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde Siyaset bilimi üzerine akademik çalışmalar yapmıştır.

Mimar ve Mühendisler Gurubu / denetleme ve genel idare kurulu üyesi

MÜSİAD / yapı sektör kurulu üyesi

Girişimci İşadamları Vakfı / kurucu

Ekşioğlu Vakfı / kurucu - başkan vekili

Türkiye Deprem Mühendisleri Derneği / kurucu - yerbilimleri komisyonu

Jeofizik Mühendisleri Odası / üye

Maltepe Spor Kulübü / üye

Maltepe Rizeliler Derneği / üye

İkizdere Derneği / kurucu

 

ÇEKÜD Çevre Kültür Derneği / üye-çevre komisyonu

Yukarıda belirtilen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) bünyesinde kurucu üyelik, yönetim kurulu üyeliği, dernek başkanlığı, dernek üyeliği gibi görevlerde bulunmuş ve birçok görevi de sürdürmektedir. 

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ile başlayan ve özel sektörde devam eden iş hayatındaki tüm tecrübe ve birikimlerini STK‘larında sempozyumlarla, bilimsel etkinlik ve makalelerle, yurt içi ve yurt dışında, çeşitli platformlarda sunmaktadır. 

 

Siyasi çalışmalarına Fazilet Partisi Maltepe İlçe Başkanlığı’nda yerel yönetimlerden sorumlu ilçe başkan yardımcısı olarak başlayan Ekşi, 1999 yerel seçimlerinde aynı partiden Maltepe Belediye Başkan adayı olarak seçime katılmıştır. 

 

2002 yılında Ak Parti’nin kurulması ile birlikte tüm siyasi birikimini Ak Parti’ye taşımıştır. Siyasi çalışmalarına İstanbul Maltepe’de Ak Parti danışma kurulu üyesi ve delege olarak devam eden Kadem Ekşi, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Kadem Ekşi 3. köprü çalışmalarını inceledi!

 


Geri Dön