19 / 04 / 2024

ICBC güncel konut kredisi faiz oranı!

ICBC güncel konut kredisi faiz oranı!

ICBC Turkey Yeni Evim Konut Kredisi ürünü kapsamında 120 ay vade seçeneği ve yüzde 1,96 faiz oranlarından başlayan fırsatlarla konut kredisi kullandırıyor. ICBC’nin Yeni Evim Konut Kredisi ürününün detaylarını Kredi Pazarı araştırdı.



ICBC Turkey konut kredisi kapsamında yüzde 3.2 faiz oranı uygularken, kampanyalı olan Yeni Evim Konut Kredisi Ürünü dahilinde yüzde 1.96’dan başlayan faizlerle konut kredisi kullandırıyor. Güncel olarak masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranını uygulayan ICBC’yi yüzde 1.98 konut kredisi faiz oranı ile Ziraat Bankası takip ediyor.

ICBC Yeni Evim Konut Kredisi Kampanya Şartları

1.    Kampanyada azami konut kredisi tutarı 1 milyon TL'dir.
2.    Kampanya kapsamında kredi tahsis ücreti binde 5 olarak uygulanmaktadır.
3.    Kampanya faiz oranlarından yararlanmak için hayat sigortasının yaptırılması zorunludur.
4.    Dask, Konut ve Hayat Sigortalarının yaptırılması gerekmektedir.
5.    Kampanyalı oranlardan yararlanmak için konut kredisi ile birlikte ICBC den kredi kartı ve kredili mevduat hesabı da alınmalıdır.
6.    Kampanya oranları sadece ICBC den yeni kullandırılacak konut kredileri için geçerlidir.

ICBC Yeni Evim Konut Kredisi Faiz Oranı

ICBC Turkey Yeni Evim Konut Kredisi kampanyası kapsamında yüzde 1.96’dan başlayan konut kredisi faiz oranlarından kredi kullandırıyor. Kampanya kapsamındaki azami faiz oranı kredi kullanacak kişinin durumuna bağlı olarak yüzde 3.2’ye kadar çıkabiliyor. Yeni Evim Konut Kredisi kapsamında 100 bin TL için yüzde 1.96 kredi faiz oranından 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödeme tutarı 2 bin 171 TL, toplam geri ödeme miktarı ise 260 bin 520 TL oluyor.

ICBC Konut Kredisi Masrafları

Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik gerektiren bir hizmete ilişkin işlem tarihinden önceki 3 ay içinde ve konut kredisi kullanacak şahsın adına düzenlenmiş bir fatura aslı veya 3 ay içerisinde alınmış ikametgâh belgesi (Adres paylaşım sisteminde adres bilgisinin güncel olması halinde bu maddede yer alan belgelerin beyanı gerekmemektedir.)

Satın alınacak konutun tapusunun fotokopisi.

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Yapı Kredi Bankası’ndan 100.000 TL tutarda yüzde 2.46 faiz oranından 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığından aylık ödeme miktarı 2 bin 600 TL, toplam geri ödeme tutarı ise 312 bin 92 TL oluyor.

Yapı Kredi Bankası konut durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterse de ortalama olarak 600 TL ekspertiz ücreti, 185 TL ipotek tesis ücreti ve kredi bedelinin yüzde 0.5’i kadar kredi tahsis ücreti alıyor. 


Geri Dön