19 / 04 / 2024

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir?

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir?

İçişleri Bakanlığı personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık alım yapılacak boş olan kadroları paylaştı. İşte İçişleri Bakanlığı personel alımına dair merak edilen detaylar!



İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı personel alımında adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48’inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartlar aranıyor. Pozisyona başvuru yapacak adayların sözlü sınavın yapıldığı yıl itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

Başvuru işlemleri 19-23 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öte yandan başvuru işlemleri için İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü icisleri.gov.tr/personel resmi internet sayfası üzerinden e- Devlet şifresi ile başvuru gerçekleştirilebilir.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • İçişleri Bakanlığı personel alımına dair, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan koşulları taşıyor olunmalıdır,
  • Bakanlığımız tarafından talep edilen bölümlerden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,
  •  Giriş yani sözlü sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak. Daha açık anlatırsak; 01/01/1988 tarihinden sonra doğanlar için.
  • 4 2021-2022 senelerine ait Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) Bakanlık tarafından istenilen puan türlerinden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak,
  •  KPSS puanı en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere istenilen bölüm ve puan türlerine göre ilan edilen kadro sayısının en fazla dört katı aday arasına girmek. Sıralamaya giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş(sözlü) sınavına alınmaktadır.
  • Adaylar KPSS puan türlerine ve öğrenim bölümlerine göre bu ilanda sözü edilen şartları taşımaları şartı ile en fazla 3 tercihte bulunma hakkı mevcuttur.

Dolar kurunda deprem! İslam Memiş’ten yatırımcıları şaşırtan dolar tahmini! İşte detaylar!

Bakan Kurum poşet fiyatlarını açıkladı! Poşet fiyatlarına zam mı gelecek? İşte detaylar!

Oturduğunuz yerden maaş sahibi olun! SGK’dan 3 maaş bağlanma hakkı! İşte detaylar!


Geri Dön