25 / 04 / 2024

İcra mahkemesine başvuru dilekçesi!

İcra mahkemesine başvuru dilekçesi!

Borçlunun alacaklıya olan borcunu ödememesi durumunda alacaklı bazı haklara sahip oluyor. Borcun tahsili için alacaklı icra mahkemesine bir dilekçe il müracaat edebiliyor. İşte icra mahkemesine başvuru dilekçesi...



İcra mahkemesine başvuru dilekçesi!

Borçlu-alacaklı ilişkisinde, borçlunun alacaklıya olan borcunu ödememesi durumunda alacaklı bazı haklara sahip oluyor. Borcun tahsili için alacaklı icra mahkemesine müracaat edebiliyor.


İcra mahkemesine başvuru bir dilekçe ile yapılıyor. Dilekçe kapsamında borçlu kimseye ve borca ilişkin bilgilere yer veriliyor. İcra mahkemesine başvuru dilekçesi örneği şu şekilde sıralanıyor;


İcra mahkemesine başvuru dilekçesi örneği:


………… İCRA TETKİK MERCİİ HAKİMLİĞİ'NE


İCRA DOSYA NO : ………… İcra Müdürlüğü ……./…


ŞİKAYET EDEN (ALACAKLI) : .

VEKİLİ : Av.


KARŞI TARAF : Hasımsız


DAVA KONUSU : Şikayet konusu haciz işleminin yapılmasına emir verilmesi talebidir.


OLAYLAR :

1. Müvekkilim …………. kendisine ………………………... (…………..) TL borçlu olan ………'nin vadesi gelmesine rağmen borcunu ödememesinden dolayı hakkında icra takibi başlatmış ve ………….…İcra Müdürlüğünün ……./… esas sayılı takip dosyasından ödeme emri gönderilmiştir.


2. Borçlu mal beyanında bulunmuş ve bu beyana dayanarak borçluya ait mallar üzerine haciz konulması için müvekkilim talepte bulunmuştur. …………. İcra Müdürü aradan ……ay gibi uzunca bir süre geçmesine rağmen, borçlunun malları üzerine haciz koymaktan kaçınmakta, görevini yerine getirmemektedir. Bu durum müvekkilimin alacağına kavuşmasını geciktirmekte, ekonomik olarak zor durumda kalmasına yol açmaktadır. 


3. İcra müdürünün sebepsiz yere borçlunun malları üzerine haciz konulması işlemini sürüncemede bırakmasından dolayı iş bu şikayet davasının açılması zorunluluğu doğmuştur.


HUKUKİ SEBEPLER : İİK. m. 16 vd. ve ilgili maddeleri, Hukuk Muhakemeleri Kanunu ve ilgili sair mevzuat.


SUBUT DELİLLER : ………….… İcra Müdürlüğünün …………/… esas sayılı takip dosyası, haciz talebi, ve gerektiğinde her türlü hukuki deliller.


SONUÇ ve TALEP : Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı davamızın kabulü ile, İcra müdürünün sürüncemede bırakmış olduğu haciz işlemini yerine getirmesine emir verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. 


……/……/……

Borçlu Vekili

Av. ..

1.) Onanmış vekaletname örneği


İcrada tek ev satılır mı?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön