26 / 04 / 2024

Key ödemeleri başvuru dilekçesi!

Key ödemeleri başvuru dilekçesi!

Adlarına hiç ödeme çıkmayanlar TOKİ‘ye bir dilekçe ile başvuruda bulunarak gerekli çalışmaların yapılmasını talep edebiliyor. İşte başvuruda bulunurken verilen key ödemeleri başvuru dilekçesi bu haberde...



Key ödemeleri başvuru dilekçesi!

Key ödemeleri, Konut Edindirme Yardımı olarak ifade ediliyor. KEY kapsamında hak sahiplerine ödeme yapılmaması; hiç ödeme çıkmaması durumunda TOKİ‘ye bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Key ödemeleri başvuru dilekçesi örneği aşağıda sıralanıyor:


Adlarına hiç ödeme çıkmayanlar için TOKİ‘ye başvuru dilekçesi örneği:

 

GÖREVİ :

 

ÜNVANI :

 

ADI VE SOYADI :

 

BABA ADI :

 

DOĞUM YERİ VE TARİHİ :

 

EMEKLİ SİCİL NO :

 

T.C.KİMLİK NO :

 

ÖZÜ : Konut Edindirme Yardımı hesabımda biriken meblağın, nemaları ve faiziyle birlikte tarafıma ödenmesi.

 

 

BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI‘NA

 

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli okullarda .............. tarihinden bu yana görev yapmaktayım.

Mülga 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanun uyarınca .../.../.... İla 31.12.1995 tarihleri arasında adıma konut edindirme yardımı tahakkuk ettirilmesine rağmen 5664 sayılı Kanun gereğince Resmi Gazete kanalı ile ilan edilen hak sahiplerine ilişkin yayınlanan beş listede de ismim yer almamıştır.


Gerekli, düzeltmelerin yapılması ve mağduriyetimin giderilmesi için çeşitli defalar sorumluluğu bulunan kurumlara yazılı müracaat ettiysem de; tarafıma yanıt verilmediği gibi, mağduriyetim de giderilmemiştir.


5664 sayılı Kanunda belirtilen süreye göre, Tasfiye Halinde Emlak Bankasının düzeltmeler neticesinde hazırlayacağı son listeyi 31.03.2011 tarihine kadar EGYO‘na göndermesi ve EGYO‘nun da bu düzeltmeler sonucu hazırlayacağı hak sahipleri listesini Resmi Gazete‘de ilan etmesi gerekirdi. Ancak bu tarihe kadar ne bir ilan ne bir açıklama yapılmamıştır. Yeni bir listenin yayınlanıp yayınlanmayacağı, tarafıma ödemenin yapılıp yapılmayacağı belirsizdir.


Sonuç itibariyle hak sahibi olduğum açık olmakla birlikte, ya kurumlar arası ya da kurum içi işlem aksaklıkları nedeniyle, bu güne kadar hak ettiğim KEY ödemelerimi alamamış bulunmaktayım.

Bu nedenle çalıştığım tarihler gözetilerek, adıma tahakkuk ettirilmesi gereken KEY ödemesinin ve nemasının, yasal faizi ile birlikte tarafıma ödenmesi için gereğini arz ederim. .../.../2011

 

AD-SOYAD

İMZA

 

 

EK: Hizmet cetveli.

ADRES:.......................



Key ödemeleri itiraz dilekçesi!
Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön