29 / 03 / 2024

İcradaki malını sahibi satabilecek!

İcradaki malını sahibi satabilecek!

Adalet Bakanı Gül, "Hukuk yargılamalarıyla ilgili, icralara yönelik borçlunun kendi malını satabilmesi gibi birtakım vatandaş lehine olan, yargılamaları hızlandıran düzenlemeler düşünülüyor" diye konuştu...



Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti TBMM Grup Toplantısı için geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Gül, hukuk mahkemelerinde 4 milyonun üzerinde dosya bulunduğunun altını çizdi ve bu davaları hızlandıracak ve daha rasyonel hale getirecek birtakım düzenlemeler düşünüldüğünü, pakette daha çok usul hükümlerine ilişkin düzenlemeler olacağını belirtti. 

İkinci yargı paketinin cezaya ilişkin bir düzenlemeyi öngörmediğini ifade eden Bakan Gül, "Cezaya ilişkin, ileriki paketlerde yargı reformu çerçevesinde gündemde olan konular gelebilir. Ama hukuk yargılamalarıyla ilgili, noterlik, icralara yönelik borçlunun kendi malını satabilmesi gibi birtakım vatandaş lehine olan, yargılamaları hızlandıran düzenlemeler düşünülüyor" diye konuştu.

Ceza indirimiyle ilgili düzenlemenin, Meclisteki siyasi parti gruplarının belirleyeceği bir konu olduğunu ifade eden Gül, "Yargı paketi çerçevesinde öyle bir çalışma yok. O konular ayrıca siyaseten tartışılıyor. Yargı paketi kendi içerisinde devam edecek. Meclis kendi gündemine hakim" dedi.


Geri Dön