25 / 04 / 2024

İcralık olan emekli TOKİ'ye başvurabilir mi?

İcralık olan emekli TOKİ'ye başvurabilir mi?

TOKİ 2019 emekli başvuruları başladı. Peki TOKİ, başvuru yapacak emeklilerde hangi şartları arıyor? İcralık olan emekli TOKİ'ye başvurabilir mi? TOKİ emekli başvuru işlemleri nasıl yapılıyor? 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye'nin tam 67 şehrinde toplam 140 projede talep topluyor. Kira öder gibi ev sahibi yapacak TOKİ, 2+1 ve 3+1 evleri çok uygun fiyatlarla alt-orta gelirli ailelere ve emeklilere özel satışa çıkardı. Peki  TOKİ  emekli başvuru şartları neler? İcralık olan ve borcu olan emekliler TOKİ'ye başvurabilir mi? İşte yanıtı;

İcralık olan emekli TOKİ'ye başvurabilir mi?

TOKİ, başvuru yapmak isteyen vatandaşlarda bazı şartlar arıyor. Başvuru yapacaklar eğer bu şartları yerine getiriyorsa, başka kurumlara olan borçları ya da icralık olmaları TOKİ'ye yapılan başvuru sürecini olumsuz olarak etkilemiyor. Yani icralık olan emekliler TOKİ'ye başvuru yapabilir. Borcu olan emekliler de TOKİ'ye başvuru yapabilir. Peki TOKİ emeklilerde hangi şartları arıyor?

TOKİ emekli başvuru şartları neler 2019?

Başvuru sahibinin;
1. T.C. vatandaşı olması,
2. Projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,
3. Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının
bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır.
4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4 bin 500 TL olması gerekmektedir (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4 bin 500 TL olması gerekmektedir.)
5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.
6. Vefat eden emeklinin, emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. (Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan dul kızları hariç.)

TOKİ emekli başvuru belgeleri neler 2019?

1. Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
2. Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazı.

TOKİ emekli başvuru işlemleri nasıl yapılıyor?

Başvuru sahipleri;
1. Nüfus Cüzdanı ve Emekli Kimlik kartı ile birlikte TOKİ tarafından belirlenen tarihler arasında T.Halk Bankası A.Ş.’nin Mersin ilindeki şubelerine başvuru yapacaklardır.
Taahhütname, Banka tarafından numaralandırılarak başvuruda istenilen evraklarla teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir.
2. Başvuru işlemleri sırasında 500 TL başvuru bedeli alınacaktır.
3. Kimlik tespiti için Nüfus Cüzdanı ibraz etmek şartı aranacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır.

 

TOKİ emekli projeleri hangi illerde?

TOKİ 2019 projeleri başvuru sayısı!

TOKİ 50 bin konut emekli başvuru şartları nedir?

6 maddede TOKİ başvuru süreci!


Geri Dön