26 / 04 / 2024

İcralık olanlar TOKİ’ye başvurabilir mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı

İcralık olanlar TOKİ’ye başvurabilir mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı

Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ Konut Projesi’nin detayları bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Peki, icralık olan vatandaşlar TOKİ’ye başvuru yapabilir mi? İşte detaylar…



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün detaylarını duyuracağı Cumhuriyet tarihinin en büyüğü olduğu söylenen TOKİ Projesi’nin ayrıntıları artık netlik kazanıyor.

Bugün açıklanacak proje ile birlikte ilk defa bir seferde 250 bin konut inşa edilecek. Tüm bunların yanında 100 bin altyapılı arsa ile konut yapma imkanı ve 10 bin sanayi sitesi ile vatandaşa kendi işini kurma şansı verilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, UÇAKTA AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'a yapmış olduğu Balkan gezisi dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu proje ile ilgili olarak, "Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu şekilde etkileyeceğine inanıyorum” diyerek, "250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş, “Ben kendim yapacağım” der ise onlara da “Buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin” diyeceğiz" dedi. Erdoğan, tüm bunların yanında 10 bin sanayi sitesi ile vatandaşımıza kendi işini kurma olanağı da sunulacağını açıkladı. Merak ile beklenen projede gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gaziler için özel kontenjanlar olacağını açıklayan Erdoğan, "Bunlar ile birlikte inanıyoruz ki yüksek kira bedeli almak sureti ile korsanlık yapanlar da burada en büyük darbeyi yiyeceklerdir" şeklinde cümlelerini noktaladı.

İcralık olanlar TOKİ’ye başvurabilir mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı


Geri Dön