24 / 04 / 2024

İcralık olan TOKİ'ye başvuru yapabilir mi?

İcralık olan TOKİ'ye başvuru yapabilir mi?

TOKİ 67 ilde toplam 50 bin sosyal konutu alt ve orta gelirli ailelere özel satışa çıkardı. TOKİ projelerine başvuru yapacak vatandaşlar bazı şartlar arıyor. Peki bu şartlar neler? İcralık olan TOKİ'ye başvuru yapabilir mi? İşte yanıtı...



T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) alt ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için sürekli yeni proje üretiyor. Bu kapsamda en son başlatılan 50 bin sosyal konut kampanyasına 500 bini aşkım başvuru geldi. Peki  TOKİ  projelerine başvuru yapmak isteyenlerde hangi şartlar aranıyor? Borcu olan başvuru yapabilir mi? Bu soruların yanıtlarını sizler için araştırdık...

İcralık olan TOKİ'ye başvuru yapabilir mi?

TOKİ başvuru yapacak vatandaşlarda sadece belirlediği başvuru şartlarına uygun olması durumunu arıyor. Onun dışındaki durumlar TOKİ'ye başvuru yapacak vatandaşın, başvuru sürecini olumsuz etkilemiyor. Örneğin, borcu olan hatta icralık olan bir vatandaş TOKİ'ye başvuru yapabilir. Başvuru TOKİ tarafından kabul edilir. Peki TOKİ'nin başvuru şartları neler?

TOKİ emekli başvuru şartları neler 2019?

1. T.C. vatandaşı olması,
2. Projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,
3. Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının
bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).
4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olması gerekmektedir (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.500 TL olması gerekmektedir.)
5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.
6. Vefat eden emeklinin, emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. (Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan dul kızları hariç.)

TOKİ başvuru şartları neler 2019?

1- Başvuru yapacakların T.C. vatandaşı olması gerekiyor. 
1- 2+1 nitelikteki konutlara başvuru yapmak isteyen vatandaşların projenin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması şartı aranıyor.
3- Başvuru sahiplerinin TOKİ'den konut satın almamış olması ve TOKİ'den konut kredisi kullanmamış olması gerekiyor. 
4- Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması şartı bulunuyor.
5- Alt gelir grubu konutlarında aylık hane halkı geliri olarak en fazla net 4 bin 500 TL, İstanbul’da ise en fazla net 4 bin 800 TL gelire sahip olma şartı aranıyor.
6- 2+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar 25 yaşını 3+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanların ise 18 yaşını tamamlamış olması gerekiyor.
7- Bir hane halkı adına, tek başvuru yapabileceği için kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının adına yalnızca bir adet başvuruda bulunulabilecek.

 

TOKİ 50 bin konut emekli başvuru şartları nedir?

6 maddede TOKİ başvuru süreci!

Borcu olan emekli TOKİ'ye başvuru yapabilir mi?


Geri Dön