18 / 04 / 2024

TOKİ’den ev çıkmayanlar yeniden başvuru yapabilir mi?

TOKİ’den ev çıkmayanlar yeniden başvuru yapabilir mi?

TOKİ konutları için başvuru yapanlar ancak TOKİ kura çekilişi sonuçları ile ev çıkmayan vatandaşlar yeniden TOKİ’ye başvuru yapıp yapamayacağını merak ediyor. 



TOKİ’den ev çıkmayanlara müjdeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum verdi. Çevre Bakanı Murat Kurum "İsmi çıkmayanlar üzülmesin, alt gelir grubu herkesi ev sahibi yapacağız" diye konuştu. 

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre;  TOKİ  konutlarından ev sahibi olmak için başvuruda bulunan herkese TOKİ SMS bilgilendirme mesajı gönderip kura sonucu hakkında bilgilendirecek.

Yeniden başvuru yapılabilir mi?

Kurada adı çıkmayan vatandaşlara müjdeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum verdi. Kurum, ''Vatandaşlarımız imar barışı ödemelerini böylelikle yapabilecek. Sizlere hizmet etmek için gece gündüz çalışacağız. 67 ilimizde 140 projede 50 bin konut için başvuru aldık. Hak sahiplerini belirleyip, vatandaşlarımıza sağlam güvenli bir şekilde konutlarını teslim edeceğiz. Sosyal konut kadar kentsel dönüşüm de elzem, sahada da fiilen icraata geçtik. Vatandaşımızın mağdur olmaması adına birçok düzenleme yaptık. İstikrar döneminde de gecemizi gündüzümüze katacağız. Konutlarımız konutu çıkan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Alt gelir grubu vatandaşlarımızın tamamı ev sahibi olacak" açıklamasında bulundu.

TOKİ başvuru parası İadesi 2019

Başvuru parası için yatırılan ücretler kişinin başvuru yaptığı bankadan dekontları ve kimlik belgeleri ile başvuru yapmalarıyla geri ödenecek.

Dar gelirliler için kira yardımı başvuru şartları!

TOKİ yeni konut satışları ne zaman yapılacak?


Geri Dön