26 / 04 / 2024

İdlib'te inşa edilen 'Cihannüma Evleri' sahiplerine teslim edildi! 

İdlib'te inşa edilen 'Cihannüma Evleri' sahiplerine teslim edildi! 

Suriye'nin İdlib kırsalında yer alan Kefer Lusin bölgesinde Sadakataşı ve Cihannüma derneklerinin iş birliğiyle inşa edilen 'Cihannüma Evleri' ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.



Suriye'nin İdlib kırsalında yer alan Kefer Lusin bölgesinde Sadakataşı ve Cihannüma derneklerinin iş birliğiyle 'Cihannüma Evleri' inşa edildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bölgede, 250'sinin Cihannüma Derneğince yaptırıldığı 310 briket evde, savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi siviller yaşayacak.

Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, AA muhabirine, İdlib'e bağlı Kefer Lusin'de inşası bitirilen briket evleri ailelere teslim ettiklerini açıkladı.

Bölgede, 250 ev inşa etme planını kısa sürede hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarına dikkat çekerek Şen, "Bu evlere yerleştirilen ailelerin çoğunluğu yetimlerden oluşuyor. Toplamda 1000 çocuk, aile büyükleriyle burada yaşayacak. Bu nedenle en kısa süre içerisinde bu alana okul inşa etmeyi de planlıyoruz" diye konuştu. 

Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal da İdlib'deki briket ev çalışmaları kapsamında 9 arazide farklı projelerle inşa ettikleri konutların açılışlarının devam ettiğini ifade ederek, "Cihannüma Evleri projesinde 310 briket ev bulunuyor. Bu evlerin 250'si Cihannüma Derneği tarafından bağışlandı" dedi.

Özdal, Sakadataşı Derneğinin, Suriye'de 5 bin briket ev inşa etmeyi planladığını açıkladı.

Konya'dan İdlib'e 25 tır inşaat malzemesi gönderildi!


Geri Dön