25 / 04 / 2024

İFM 2022'nin ortalarında tamamlanacak! 

İFM 2022'nin ortalarında tamamlanacak! 

TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez, İFM inşaatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sönmez, İFM'nin bir emlak projesi olmadığını söyledi. Sönmez, İFM'de yüzde 50'ye geldiklerini belirtti ve 2022 ortalarında biteceğini açıkladı.



Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, Turkcell'in yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör'ün sorularını yanıtlayan Zafer Sönmez, borçlanmaları, THY'nin satış iddiasını ve İFM inşaatını anlattı.

Sabah Gazetesi köşe yazarı Dilek Güngör, bugünkü köşesinde TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez ile yaptığı konuşmayı kaleme aldı.

İşte Dilek Güngör'ün 'Turkcell prangalardan kurtuldu değeri arttı' başlıklı yazısı...

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez ile fonun 2021 ajandasını konuştuk. TVF, bu yıl sıfırdan yatırımlara başlıyor. Sönmez, "İskenderun'da kurulacak petrokimya tesisinde bu yıl sahayı seçmiş olacağız. Madende ise 20 milyon dolar yatırım planlıyoruz" diyor. Sönmez, Turkcell ve THY hisselerini satma planları olmadığının altını çiziyor. İşte Sönmez'in açıklamaları…

İFM 2022 nin ortalarında tamamlanacak! 

İFM'DE YÜZDE 50'YE GELDİK

- İFM'de şu anda inşaatın tamamlanma oranı nedir?

Zafer Sönmez: Devraldığımızda yüzde 20'lerdeydi. Şu anda yüzde 50'ye geldik. 2022 ortalarında bitecek. Burası bir emlak projesi değil… Ama emlak projesi olmadan da diğerleri olmuyor. Bir taraftan proje devam ederken regülasyonlar hazırlamaya, ekosistem oluşturmaya, uluslararası lansmanlara başlayacağız. Şu anda Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'yle birlikte burada yatırımcılara avantajlar sağlayacak bir yasal düzenleme taslağı oluşturduk.

İFM 2022 nin ortalarında tamamlanacak! 

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı 2020'de bitecek!


Geri Dön