26 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı 2020'de bitecek!

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı 2020'de bitecek!

İstanbul Finans Merkezi (İFM) ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, ''İnşaatlar başta olduğundan çok daha hızlı başlamış durumda. 2020’nin sonunda bitirmiş olacağız. 2022’nin ilk çeyreğinde de taşınmaları başlatmış olacağız'' dedi.



Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi (İFM) ile ilgili bütün sorunların halledildiğini kaydetti. Aşan, “Yeni ihaleleri de yaptık ve geçen hafta itibarıyla inşaatlar başta olduğundan çok daha hızlı başlamış durumda. 2020’nin sonunda bitirmiş olacağız. 2022’nin ilk çeyreğinde de taşınmaları başlatmış olacağız.“ şeklinde konuştu.

İstanbul Finans Merkezi nin inşaatı 2020 de bitecek!

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Global İletişim Ortağı olduğu 4. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde konuşan Göksel Aşan, bürokrasiyi ellerinden geldiği kadar kaldırmaya çalıştıklarını ve fırsatları hayata geçirmek için önemli bir kanal oluşturduklarını kaydetti.
 
İstanbul Finans Merkezi ile ilgili açıklamalar yapan Aşan, Ankara’dan İstanbul’a taşınmak istemeyen bürokrasi nedeniyle İFM projesine ayak direyenler bulunduğunu ifade etti.
 
Türkiye’nin gelecek 10 yıl içindeki en önemli projesinin İFM olduğunu sözlerine ekleyen Aşan, şu ifadeleri kullandı:
 
“Biz oraya yeni bir oyuncu sokmasaydık bir Katarlı, Dubaili firmanın gelip orada yaratacağımız değeri alıp götürdüğü bir işe dönecekti. Buna gönlüm razı olmadı ve engelledim. Neticede oraya kendi oyuncumuzu yani Varlık Fonu’nu soktuk. Sürece dair bütün sorunlar halledildi. Yeni ihaleleri de yaptık ve geçen hafta itibarıyla inşaatlar başta olduğundan çok daha hızlı başlamış durumda. 2020’nin sonunda bitirmiş olacağız. 2022’nin ilk çeyreğinde de taşınmaları başlatmış olacağız.“
 
İFM’nin sektörün dışında hiçbir firmanın bulunmadığı bir yer olacağını sözlerine ekleyen Aşan, bu durumun network için de inanılmaz bir fırsat oluşturduğunu kaydetti.
 
İFM’yi bankalarla doldurmayacaklarını anlatan Aşan, “Orayı mümkün olduğunca bankacılık dışı sektörle dolduruyor olmamız lazım. Ama siz gelmezseniz doldurmak zorunda kalırız. Bir takım avantajlar ve teşvikler olacak. Üzerinde çalışıyoruz. Özellikle yabancılarla ortaklık yaparsanız çok değerli. Fintech firmaları muhakkak orada olmalı.“ ifadelerini kullandı.
 
Aşan, “Bu coğrafi konumumuzla çok kolaylıkla Dubai’nin elinden finans merkezindeki firmaları alıp buraya getiririz ama çaba harcıyor olmamız lazım.“ açıklamasında bulundu.
 
Aşan, “Bizim halkımızda finansal okur yazarlık yok” algısının çok büyük bir yanılsama olduğunu söyleyerek, gerçekleştirdikleri bir araştırmanın sonuçlarını açıkladıklarında bunun görüleceğini kaydetti.

İstanbul Finans Merkezi 2022'de tamam!


Geri Dön