25 / 04 / 2024

İFM'nin büyük kısmı gelecek yıl açılıyor!

İFM'nin büyük kısmı gelecek yıl açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi (İFM) ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İFM'nin önemli bölümünün 2022 yılı ortasında açılacağını aktaran Aşan, "Bir tek Merkez Bankası binası kalıyor" dedi.



Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi (İFM) ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Prof. Dr. Göksel Aşan, Körfez ülkelerinin İFM'de yerini alacağına dikkat çekerek, "2022 yılının ortasında İstanbul Finans Merkezi'nin çok önemli bir kısmı faal hale gelecek" diye konuştu. 

İFM nin büyük kısmı gelecek yıl açılıyor!

Hukuki altyapının birkaç bacağı olduğuna, bunlardan birisinin de İstanbul Finans Merkezi'nin kendi kanunu olduğuna vurgu yapan Aşan, "Bu kanun meclis gündeminde, kısa sürede çıkacak. Kanunla birlikte İFM'nin nasıl yönetileceği, orada ne tür istisnaların, teşviklerin vs. hizmetlerin olacağı belli olacak. Bu tür finans merkezlerinde, gelecek olan kurumlar açısından sizin vereceğiniz teşviklerden çok daha önemli unsurlardan birisi buranın nasıl yönetileceğidir. Çünkü bu tür finans merkezleri çok büyük yapılardır ve buranın yönetiminde de herhangi bir belirsizlik olmaması gerekir" açıklamasında bulundu.

İFM nin büyük kısmı gelecek yıl açılıyor!

2022'DE FAAL HALE GELECEK

İFM'nin önemli bölümünün 2022 yılı ortasında açılacağını aktaran Aşan, "İnşaat çalışmaları bu yılın sonunda kabaca bitmiş olacak. Bir tek Merkez Bankası binası kalıyor. Oranın en iddialı binası olacak. Merkez Bankası'nı da 2022 yılının sonunda taşınacak hale getirmiş olacağız. İFM, gelecek yılın ortasında kapasitesinin önemli bir kısmıyla faaliyete geçecek" diye konuştu.

İFM'deki Merkez Bankası binasının maliyeti belli oldu!

İFM 2022'nin ortalarında tamamlanacak! 


Geri Dön