20 / 04 / 2024

İfraz dosyası nasıl hazırlanır?

İfraz dosyası nasıl hazırlanır?

İfraz işlemi ile bir taşınmaz mal birden fazla parçalara ayrılarak yeni bağımsız bölümler oluşturulabiliyor. Arsa ve arazilerin ifraz işlemleri için ifraz dosyası işe ilgili belediyeye müracaat ediliyor. Peki, ifraz dosyası nasıl hazırlanır?



İfraz dosyası nasıl hazırlanır?

İfraz işlemi ile bir taşınmaz mal birden fazla parçalara ayrılarak yeni bağımsız bölümler oluşturulabiliyor. Arsa ve arazilerin ifraz işlemleri için ilgili belediyeye müracaat ediliyor.


Müracaat sırasında ifraz dosyası hazırlanıyor. Bu dosya içinde gerekli belgeler koyularak Kadastro Müdürlüğüne veriliyor. Peki, ifraz dosyası nasıl hazırlanır?


İfraz için gerekenler:

Taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kaydı örneği, 

Taşınmaz malın bulunduğu yere göre Belediye Encümeni veya İl İdare Kurulu'nun olumlu kararı ve bu karar ile ilgili belgelerin tasdikli örneği, 

Yüklenici serbest çalışan harita ve kadastro mühendisinin iş yapım sözleşmesi veya iş yapımına yetki veren vekaletname örneği, 

Serbest çalışan harita ve kadastro mühendisi sorumluluğunda yapılan işler işin Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasının mesleki denetiminin yapılmış olması (denetim sırasında işin yapım bedeli belirlenmelidir), 

Kadastro Müdürlüklerinden alınan ve işin yapımında kullanılan belgelerin tahsilat makbuzu örneği. 

Yeni tesis edilen nirengi ve poligon noktalarına ait, ölçü, hesap, kroki, koordinat çizelgeleri ve ayırma (ifraz) haritası.

 

İfraz dosyası..

Ayırma işlemi ile ilgili belgeler 1 takım asıl, 2 takım aslı niteliğinde olmak üzere 3 takım dosya halinde Kadastro Müdürlüğüne verilir. 


Kadastro görmeyen yerler için 2 takım yeterli oluyor.



İfraz sözleşmesi yapılır mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön