20 / 04 / 2024

İzmir yeni fuar merkezi ihalesini Ermit Mühendislik kazandı!

 İzmir yeni fuar merkezi ihalesini Ermit Mühendislik kazandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir'de kurulacak yeni fuar kompleksi için yapılan ihaleyi Ermit Mühendislik kazandı



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin Gaziemir'de kuracağı yeni fuar kompleksi için düzenlediği ihale sonuçlandı. 


İhale Komisyonu'nun yaptığı değerlendirmelere göre, en avantajlı teklifi 259 milyon 690 bin TL ile Ermit Mühendislik İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. verdi. 


Tebligat ve itiraz sürecinin ardından bir itiraz yaşanmaması durumunda, ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılacak ve çalışmalar başlayacak. 


19 Nisan'da gerçekleştirilen ihale için 19 firma ihale dosyası alırken, 9 istekli firma ihaleye katılmak için teklif sunmuş, İhale Komisyonu değerlendirmesinde de 9 firmadan 5'inin geçerli teklif verdiği tespit edilmişti. 


Toplam 337 bin metrekarelik alan üzerinde projesi hazırlanan bölge, sergi holleri, seminer salonları, geniş otoparkı ve sosyal donatı alanları ile uluslararası standartlarda olacak. Yeni fuar kompleksinde yapılacak olan seyir kulesi, fuar katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunarken, amfitiyatro şeklinde hazırlanan meydanı, fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. 


Toplam 337 bin metrekare alan üzerine projesi hazırlanan yeni fuar bölgesinde, ilk etapta 110 bin metrekare alan üzerinde 7 tane sergi holü yapılacak.


AA


Geri Dön