20 / 04 / 2024

İhalelere yönelik başvurular hakkında tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ!

İhalelere yönelik başvurular hakkında tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ!

İhalelere yönelik başvurular hakkında tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, bugünkü 30716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi....



Kamu İhale Kurumu; bugünkü 30716 sayılı Resmi Gazete'de İhalelere yönelik başvurular hakkında tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ yayımladı. İşte tebliğ esasları... 

İHALELERE YÖNELİK BAŞVURULAR HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1 – 28/1/2009 tarihli ve 27124 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğin 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “satın alınması” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “satın alındığı” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği” olarak değiştirilmiş ve “belli istekliler arasında ihale usulü ile yapılan danışmanlık hizmet alımı ihalelerinde ihale dokümanının teslim alındığı tarihi,” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Aynı Tebliğin 7 nci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “dokümanı satın alanların” ibaresi “dokümanı EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirenlerin” olarak; altıncı fıkrasının (a) ile (b) bentlerinde ve yedinci fıkrasında yer alan “doküman satın alanların” ibareleri “dokümanı EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirenlerin” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Tebliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Başlamış olan ihaleler

GEÇİCİ MADDE 6 – (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilanı veya yazılı olarak duyurusu yapılmış olan ihaleler, ilanın veya duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte olan Tebliğ hükümlerine göre sonuçlandırılır.”

MADDE 5 – Aynı Tebliğin eki Ek-1’de yer alan Şikayet Başvuru Dilekçesi Örneğinin (2) numaralı dipnotunda yer alan “satın alındığı” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 6 – Aynı Tebliğin eki Ek-2’de yer alan İtirazen Şikayet Başvuru Dilekçesi Örneğinde yer alan “dokümanı satın alındığı” ibaresi “dokümanının EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği” olarak ve (2) numaralı dipnotunda yer alan “satın alındığı” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 7 – Bu Tebliğ 1/6/2019 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 – Bu Tebliğ hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.


Geri Dön