19 / 04 / 2024

İhtiyaç Kredisinde yeni dönem! Faiz arttı, musluk kapandı!

İhtiyaç Kredisinde yeni dönem! Faiz arttı, musluk kapandı!

Tüketicilerden ihtiyaç kredisi taleplerinden sonra krediyi, döviz, altın, kripto varlık alımında kullanmayacaklarına dair belgelerinin yanı sıra artık ‘nereye harcayacağı’nın detaylı açıklamasını da bakaya bildirme zorunluluğu geldi.



İhtiyaç kredisi taleplerinde bulunan tüketicilerin parayı dövize aktarmayacaklarının sözünün yanı sıra artık son 3 aylık imzalı kaşeli maaş bordrosu ve krediyi nereye harcayacaklarının ayrıntılı açıklamasını da bankaya bildirecekler.

İhtiyaç Kredisinde yeni dönem! Faiz arttı, musluk kapandı!

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 14’te sabit tutup Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı makroihtiyati önlemler kapsamında parasal sıkılaştırma tüketici kredilerinde de kendini gösteriyor. Merkez Bankası’nın son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı metninde de yer alan makroihtiyati önlemlere krediler kanalı da dahil edildi ve gerekirse ek önlemler alınacağı belirtildi. Tüketicilere ihtiyaç kredisi taleplerinde imzalatılan altın, döviz, kripto varlık gibi alımlarda kullanmayacağına dair belgenin yanı sıra artık ‘nereye harcayacağı’nın detaylı açıklaması zorunluluğu getirildi. İhtiyaç kredisi miktarı 50 bin TL olsa bile bankalar düzenleyici kurumlardan gelen telkinler doğrultusunda maaş müşterisi olmayan kredi talep edenlerin 3 aylık imzalı maaş bordrosu bile talep ediyor. Ayrıca bankalar kredili mevduat hesabı (KMH) limit artırımlarında da müşterilerinden elde edilecek yeni kaynağın altına, dövize ya da kripto varlığa harcanmayacağına dair imzalı söz istiyorlar. İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön