25 / 04 / 2024

İkametgah alma şartları 2015!

İkametgah alma şartları 2015!

İkametgah belgesi, bir kimsenin yerleşme yeri olan konutları ifade ediyor. İkametgah belgesi, günlük yaşamda zaman zaman gerekli olabiliyor. Peki, bu belge nereden alınır? İkametgah alma şartları 2015 nelerdir?



İkametgah alma şartları 2015!

İkametgah, bir kimsenin yerleşme yeri olan konutları ifade ediyor. Bir diğer ifade ile ikametgah, kişilerin yaşadığı adresin yasal olarak gösterildiği belge olarak karşımıza çıkıyor.


Tüzel kişilerin ikametgahı, tüzüğünde aksine hüküm bulunmadıkça, işlem merkezinin bulunduğu yeri ifade ediyor. 


Yasa tarafından ikametgahın belirlenmesi ise örneğin kocanın ikametgahı aynı zamanda karının ve velayetleri altındaki çocukların, ikametgahının da olmasını ifade ediyor.


İkametgah belgesi, günlük yaşamda zaman zaman gerekli olabiliyor. Peki, bu belge nereden alınır? İkametgah alma şartları 2015 nelerdir?


İkametgah alma şartları ..

-İkametgah, muhtarlıklardan alınabildiği gibi Nüfus Müdürlüklerinden de temin edilebiliyor. 


-İkametgah belgesi yalnız bağlı bulunulan ilçe Nüfüs Müdürlüğünden değil, tüm Türkiye'deki Nüfus Müdürlüklerinden de alınabiliyor. 


-İkametgah belgesi karşılığında herhangi bir ücret ödenmiyor.


-İkametgah belgesi henüz internet üzerinden alınamıyor. Ancak, ikametgah belgesinin internet üzerinden e-devletten alınabilmesi için İçİşleri Bakanlığı birtakım çalışmalar yürütüyor.


İkametimi nasıl değiştirebilirim?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön