19 / 04 / 2024

Ruhsat alma şartları nelerdir?

Ruhsat alma şartları nelerdir?

Bir binanın yapımına başlanmadan önce ilgili belediyeden ruhsatın alınması gerekiyor. Peki ruhsat alma şartları nelerdir, detayları haberimizde...



Ruhsat alma şartları nelerdir?

İzin belgesi anlamına gelen ruhsat, bir binanın yapımı için izin alındığını gösteriyor. Ruhsat almak için yapı sahipleri veya yasal vekilleri dilekçe ile belediye ve valiliklere müracaat edebiliyor. Peki ruhsat alma şartları nelerdir?


Ruhsat alma şartları nelerdir?

Başvuru dilekçesine sadece; tapu veya tapu kayıt sureti (müracaattan en fazla bir ay önce alınmış), imar çapı (müracaattan en fazla bir yıl önce alınmış), röperli veya yoksa ebatlı kroki ,mimari projeyi satatik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, ısı yalıtım raporu, numarataj krokisi, Belediye Gelirler Müdürlüğü emlakları eklenmesi gereklidir. İstenen harçlar yatırılarak inşaat ruhsat servisinden inşaat ruhsatı alınır. 


Ruhsat müddeti alındığı tarihten itibaren iki yıldır. İki yıl içinde başlanmayan inşaatlar için ruhsat yenilenmesi gerekir. Ruhsat alan bina beş yıl içinde bitirilemezse yine ruhsatın alınması gerekir. Bu durumda müktesep haklar saklıdır, yani yeni harç alınmaz.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön