26 / 04 / 2024

IKEA ve H&M Rusya'dan Çekiliyor!

IKEA ve H&M Rusya'dan Çekiliyor!

Rusya- Ukrayna Savaşı devam ederken pek çok marka gibi IKEA ve H&M de, Rusya'daki mağazalarını kapatma kararı aldığını duyurdu… İşte ayrıntılar…



Rusya ile ilgili tavır alan markalar kervanına İsveçli mobilya firması IKEA da katılarak, Rusya ve Belarus'taki mağazalarını kapatacağını açıkladı. Rus-Ukrayna Savaşı devam ederken, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar, ticari ve ekonomik kısıtlamaların yanında pek çok markadan da tavır gelmişti.

Ruya’nın Ukrayna işgali ile başlayan süreçle birlikte pek çok ülke, şirket ve markalardan açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Bu iki ülke ile ithalat ve ihracatın durdurulduğunu açıklayan IKEA, üretimlerini de askıya aldı. Ayrıca yapılan açıklama ile savaşın büyük bir trajedi ve insanlık suçu olduğunu belirtirken malzeme tedarik zinciri ile ilgili konularda da büyük aksaklıklar yaşandığına değinildi.

IKEA ve H&M Rusya dan Çekiliyor!

İsveçli giyim firması H&M ise, aynı şekilde Rusya'daki tüm mağazalarını kapatma kararı aldığını duyurdu. Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni şubeler açmaya hazırlandığı haberleri üzerine büyük tepki ve eleştirilerle karşılaşan marka, kararını değiştirdiğini açıkladı. Anadolu Ajansı'ndan Atilla Altuntaş'ın haberine göre, yeni mağazaların açılmasının askıya alındığı belirten H&M, Rusya’daki diğer tüm mağazalarını da geçici olarak kapatma kararını belirtti.

Rusya’ya daha önce tavır alarak, ticari ilişkilerini sonlandıran markalardan bazıları ise şöyle;

Apple, BP, Shell, Harley Davidson, General Motors Co., Equinor ASA, TotalEnergies, McKinsey, Daimler, Volvo, Warner Bros, Disney ve Sony, Youtube.

Teknoloji Devi Apple da Rusya'ya Karşı Tavrını Açıkladı...

Dev Şirketlerden Rusya Kararı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön