19 / 03 / 2024

İkinci Doğu Ekspresi yolda!

İkinci Doğu Ekspresi yolda!

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Doğu Ekspresi ile aynı güzergahı paylaşacak yeni tren projesinin ayrıntıları belli oldu. Çalışmalar kapsamında ikinci tren, sadece yataklı vagonlardan oluşacak. Doğu Ekspresi’ne göre bilet fiyatları daha pahalı olacak.



TCDD’nin nostaljik treni Doğu Ekspresi, Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars hattı üzerinden geçiyor. Yaklaşık bin 30 kilometrelik yol, 24.5 saat içerisinde tamamlanıyor. Sefer boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşayan yolcular, Anadolu’nun muhteşem doğa manzarasına tanık oluyor; yerel sofraların lezzetlerinin tadını çıkarıyor.

Habertürk Gazetesi'nden Olcay Aydilek'in haberine göre; 4 kişilik koltuklu pulman vagon, yatak olabilen 4 kişilik örtülü kuşetli vagon, lavabo, buzdolabı ve masanın bulunduğu 2 kişilik yataklı vagonlar yer alıyor. 

TCDD, her gün bir sefer koyuyor. Sefer sayısı, yoğun talebi karşılamıyor. Vatandaşlar, Doğu Ekspresi’ne bilet bulmak için aylar öncesinden bilet alıyor. 

İKİNCİ TRENİN AYRINTILARI

Yoğun talep üzerine aynı güzergah üzerinde ikinci bir trenin daha hizmete sunulması için çalışma yapılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalara göre ikinci tren, yalnızca yataklı vagonlardan oluşacak. Her gün bir sefer yapılacak. Doğu Ekspresi’ne göre bilet fiyatları pahalı olacak. Böylece, yoğun talebin bir bölümünü karşılayacak. 

ZAM VAR MI?

Vatandaşların, en çok merak ettiği konulardan biri de Doğu Ekspresi biletlerine zam yapılıp yapılmayacağı oldu. TCDD Taşımacılık, “kamuda gelirleri artırma” çalışmaları kapsamında bilet fiyatlarını artırılabileceğini ifade etti. Ulaştırma Bakanlığı, olağanüstü bir gelişme olmazsa yıl sonuna kadar zam yapmamayı planlıyor.

İkinci Doğu Ekspresi yolda!


Geri Dön