29 / 03 / 2024

İkinci el otomobil pazarlarında fiyatlar tavan yaptı!

İkinci el otomobil pazarlarında fiyatlar tavan yaptı!

Otomobil üretimlerindeki düşüş ikinci el otomobil pazarlarını da yakından etkiledi. Hal böyle olunca ülkede ikinci el otomobil fiyatları da ciddi oranlarda artış gösterdi. Batman Oto Galericiler Sitesi Derneği Başkanı Mehmet Can Barış konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar haberimizde...



Batman Oto Galericiler Sitesi Derneği Başkanı Mehmet Can Barış, yaptığı açıklamada, ikinci el otomobil fiyat etiketlerinin yükselmesinin sebebini sıfır otomobillerin üretimlerinin yüzde 15 oranında düşürülmesi olarak açıkladı. Hem sıfır otomobillerin hemde ikinci el araçların fiyat etiketlerinin tavan yaptığının altını çizen Mehmet Can Barış, vatandaşın yükselen fiyatlar karşısında otomobil alamayacak duruma geldiğini de belirtti.

İkinci el otomobil pazarlarında fiyatlar tavan yaptı!

Otomotiv sektöründeki belirsizlik sebebiyle Türkiye'de otomobil almanın zorlaştığını belirten Barış, sektörün yeniden canlanması için ÖTV'nin düşürülüp sıfır araç üretiminin yükselitlemesi gerektiğini söyledi. Mehmet Can Barış, “İnsanlar ne sıfır ne de ikinci el araç alabiliyor” dedi.

Oto Galericiler Sitesi Derneği Başkanı Mehmet Can Barış, “Sıfır araçlarda üretimin yüzde 15 düşürülmesi ikinci el araç fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Ama şu anda insanlar ne sıfır ne de ikinci el araç alabiliyor. Sıfır araç üretimi ne kadar yüksek olursa hem biniciler için hem esnaf için hem de piyasa için o kadar iyi olur ve denge sağlanır.” ifadelerini kullandı.

İkinci el otomobil pazarlarında fiyatlar tavan yaptı!

Otomobil sektöründe belirsizliğin olduğunu anlatan Mehmet Can Barşı, “Şu anda Türkiye’nin araç piyasası belli değil. Bir gün düşüyor, diğer gün yükseliyor. Şu anda her şeyde büyük bir belirsizlik var. Bugün düşük fiyata olan dolar, diğer gün yükselebiliyor. Bir gün 2 lira yükselirken diğer gün 5 lira düşebiliyor. Bu belirsizlik yüzünden insanlar da ne yapacağını bilemiyor. Böyle olunca çiftçi ve inşaat sektörcüden tutun bütün sektörler perişan durumda.” diye kouştu.

İkinci el otomobil paralarının son zamanlarda sekteye uğradığını açıklayan Barış, “İki ay önce araç piyasası biraz canlanmıştı, az da olsa biraz iş yapabiliyorduk ama şu anda piyasa tamamen durgun ve sıfır araçlar istenilen seviyede piyasaya gelmiyor. Oto galericiler sitesine kimse gelmediği için satışta yapamıyoruz. Şu anda düşük model olan 100 bin civarındaki araçlar gidiyor. Yüksek model araçlar ise şu anda hiç satılmıyor. Otomobil piyasasının canlanması için ÖTV’nin düşürülmesi ve sıfır araçların piyasaya ihtiyacı karşılayacak şekilde girmesi lazım. Bu şekilde belki piyasa canlanır. Bu şekilde olmazsa piyasa canlanmaz.” dedi.

İkinci el otomotiv piyasası el frenini çekti! Detaylar haberimizde...

BDDK’nın açıklanmasına göre otomotiv pazarı yeniden canlanıyor!

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

İkinci el ve sıfır otomobil piyasası canlanıyor! Kredi ve vade sayısı yükseltiliyor!

İkinci el araç alacaklara uzmanlardan uyarı: Sakın güvenmeyin!


Geri Dön