20 / 04 / 2024

Konya Bosna Hersek Mahallesi'nde kiralık ev fiyatları tavan yaptı!

Konya Bosna Hersek Mahallesi'nde kiralık ev fiyatları tavan yaptı!

Selçuk Üniversitesi'nin hemen yanı başındaki Konya Bosna Hersek Mahallesi'nde kiralık ev fiyatları tavan yaptı. Birkaç yıl öncesine kadar ortalama 300- 350 liradan kiralanan evler, bugünlerde bin liraya kadar yükseldi.




Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altmay, "Bu sorunlar arz ve talepten kaynaklanıyor. Arz edilen mal az ama talep çok fazla. ıo tane talip ve iki tane kiralık var. İster istemez ev sahibi hem seçici davranıyor, hem de kiraların yukarı doğru tırmanmasına sebep oluyorlar. En büyük etkenlerden bir tanesi de buraya bu yıl 20 bin yeni öğrenci geldi. Yurtlarda kalmak istemeyenler 3-4 arkadaş birleşerek ev kiralamak istiyorlar ve mevcut kira oranlarında talep fazla olduğu için de yukarıya doğru bir tırmanışa geçirdi." dedi. 


"HER YERDE ÖĞRENCİYE İNDİRİM YAPILIR AMA BURADA..." 

Öğrenci Mustafa Yılmaz "Oturduğum evin kirası 750 lira. Benim bildiğim her yerde öğrencilere indirim yapılır ama burada tam tersi bir durum söz konusu. Dolmuşlarda bile öğrenci tarifesi yok. Ailelere bile veremedikleri evleri öğrencilere neredeyse iki katı fiyatına kiralıyorlar. Ev sahiplerinin, 'zaten öğrenciler birkaç kişi birleşerek bir evi kiralıyorlar. Kiraya ortak olunduğu için öğrenciler altından kalkabilir' şeklinde düşündüklerini tahmin ediyorum. Eğer öyleyse bu hiç doğru bir davranış olmaz. " dedi


Anadolu'da Bugün



Geri Dön