25 / 04 / 2024

İkinci elde sıfır etkisi! Gözler nisan ayında…

İkinci elde sıfır etkisi! Gözler nisan ayında…

İkinci el otomotivde yüzler gülüyor. Otomobil fiyatları, şu an için stabil seyrediyor. Nisan ayına dikkat çeken sektör temsilcisi Cihan Emre ile MASFED Başkanı Aydın Erkoç, önemli açıklamalarda bulundu.



Taşıt kredisi limitleri ve kullanılabilecek kredi oranları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından geçtiğimiz ay içerisinde artırıldı. Otomotiv sektörünü heyecanlandıran bu düzenleme, sıfır ve ikinci el araç satışlarına olumlu yansıdı.  

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde dünya ekonomisindeki daralmayla beraber Türkiye’de de bir daralma yaşandığına işaret eden Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, yaşanan ekonomik sıkıntılardan ötürü 2. el sektörünün 2021’i, 2020 yılına nazaran yüzde 7 oranında bir düşüşle kapattığını vurgulayarak, çip krizi ve dalgalı kur nedeniyle 2021’deki daralmanın 2022 başlarında da devam ettiğini kaydetti.

İkinci elde sıfır etkisi! Gözler nisan ayında…

Rusya ile Ukrayna savaşının başlamasıyla sıfır araç fiyatlarının arttığını anlatan Erkoç, bununla birlikte ikinci elde de yukarı yönlü hareketlerin yaşandığına dikkati çekerek, 2022 yılı sonu, 2023’ün ilk çeyreğinde çözülmesi beklenen üretim sürecinin de savaş nedeniyle uzayacağını belirtti.


Geri Dön