23 / 04 / 2024

İkinci evliliğini yapanlar dikkat! Eviniz...

İkinci evliliğini yapanlar dikkat! Eviniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde, babanın vefat etmesi durumunda mirasın kardeşler arasında nasıl paylaşılacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta, "Doğrusu okuyucum iki evlilik olmasını ve iki evlilikten ikişer çocuk sahibi olunmasının, mirasın taksiminde bir farklılık yaratacağı kanaatinde olduğu için bu soruyu sormuş" ifadelerini kullanarak başladı. Bu olayda farklı bir paylaşım olmayacağına dikkat çeken Heper, miras paylaşımının nasıl olacağını anlattı. 

İkinci evliliğini yapanlar dikkat! Eviniz...

*****

Heper, ailede eşlerden birinin vefat etmesi halinde sağ kalan eşin terekenin dörtte birine sahip olacağına, geri kalan 4'te 3'ün de çocuklar arasında eşit şekilde paylaşılacağına dikkat çekti.

Aktarılan durumda da baba vefat ettiğinde ikinci eş hayatta olduğu için 4'te 1'in sahibi oluyor. Heper, çocukların farklı kişilerden olmasının durumu değiştirmediğine vurgu yaparak, "İkinci eş dörtte biri aldıktan sonra geri kalan dörtte üç, dört çocuk arasında eşit paylaşılacak. Okuyucumun sorusu içinde mevcut örneğe göre tereke 100 bin TL ise bunun 25 bini ikinci eşin" diye konuştu. 

Kalan 75 bin TL'nin 4'e bölüneceğini yanı her çocuğa 18 bin 750 lira düşeceğini belirten Heper, konutun satışından kazanılacak paranın bu şekilde paylaşılacağını aktardı. 

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yaparsa...


Geri Dön