18 / 04 / 2024

İktidar cephesinden üst düzey yetkili isim asgari ücrete temmuz ayında ne kadar zam yapılacağını canlı yayında açıkladı

İktidar cephesinden üst düzey yetkili isim asgari ücrete temmuz ayında ne kadar zam yapılacağını canlı yayında açıkladı

Milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaş, temmuz ayında maaşlarına yapılacağı konuşulan zammı merak ediyor. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücrete temmuz ayında ne kadar zam yapılacağını katıldığı canlı yayın programında açıkladı.



TEMMUZ AYINDA YÜZDE 40’LARA YAKIN ZAM GELECEK

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılacak mı sorusuna, "Vatandaşımızın vermesi gereken vergilerden vazgeçerek, destekler vererek vatandaşlarımızın gelirini yukarı çekmek için gayret sarf ediyoruz. Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere. Öyle zannediyorum ki yüzde 40'lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek.

Enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımlar var. Acil olan şu anda vatandaşımızın ciddi alım gücü problemiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz” yanıtını verdi. 

Temmuz ayında asgari ücrette, net ücrete yüzde 40 zam yapıldığı takdirde 4 bin 250 TL olan asgari ücret 5 bin 954 lira 76 kuruş olarak artacak.

 İktidar cephesinden üst düzey yetkili isim asgari ücrete temmuz ayında ne kadar zam yapılacağını canlı yayında açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 22 Haziran 2022 tarihinde saat 23:58’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,34 Türk Lirası, euro 18,33 Türk Lirası, altının gramı ise 1.024 Türk Lirası değerinde.

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer doların 25 lirayı göreceği tarihi açıkladı! Dolar alacaklar dikkat

Avrupa’daki o ülkede 100 bin lira maaşı duyan başvuruya koştu! İşte aranan meslek grupları ve şartlar

Piyasa Kahini İslam Memiş durdu durdu altın için son rakamı açıkladı! Altın almayı düşünenler dikkat

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön