26 / 04 / 2024

İlk Evim Konut Finasman Paketi inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

İlk Evim Konut Finasman Paketi inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Konut Finansmanı Projesi konut piyasasını nasıl etkileyecek? İşte İntegra Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu'nun konut finansman paketleri ile ilgili önemli açıklamaları...



KONUT ÜRETİCİLERİNİN FİYATLARI SABİTLEMESİ ÇOK ZOR

Selahattin Uslu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, konut finansman paketinde konut üreticileri için sunulan 1 Mayıs tarihi itibarıyla asgari yüzde 40'ı tamamlanmış projelerin fiyatlarını bir sene sabit tutabilmelerinin güç olduğunu belirterek şöyle konuştu:  "Piyasada zamlar peşi sıra gelirken konut üreticileri fiyatlarını nasıl sabit tutabilir, ne kadar dayanabilirler, burası tartışılabilir. İnşaat firmasının sattığı dairenin aynısını, yeni maliyetlerle sattığı fiyata yapabilmesi mümkün değildir. İnşaat sektöründe fiyat istikrarı sadece müteahhitlerin fiyatlarını sabit tutmasıyla değil, hammadde üretici ve ithalatçılarının da fiyatlarını sabit tutmasıyla sağlanabilir. Dolayısıyla inşaat sektörü bir bütündür ve ancak birlikte hareket edilirse fiyat istikrarında arzulanan hedef sağlanabilir." 

İlk Evim Konut Finasman Paketi inşaat sektörünü nasıl etkiledi?
 

MÜTEAHHİTLİK KARNESİ ZORUNLULUĞU SEKTÖRÜ YAVAŞLATIYOR MU?

 

"Özel sektörde yapım işlerini yüklenecek müteahhitler için belirli koşulların karneye bağlanması, firmanın başvurduğu grup için öngörülen benzer iş deneyimini sunması gibi şarlar inşaat sektöründe yeni konut arzı yapacak bazı müteahhitler için engel teşkil edebiliyor. İntegra Yapı olarak bizim böyle bir sıkıntımız yok ama sektör genelindeki birçok konut geliştiricinin önüne bu konu da bir sorun olarak çıkmaktadır.  Zaten konut arzının az olduğu bir dönemde bir de arzın azalmasına sebep olacak düzenlemeler yapılması doğru olmayabilir.  Sektöre yeni konut üreticilerin de girmesi faydalı olacaktır. En azından bir süre yeni konut yapımını arttırmak için müteahhitlik karnesi uygulaması yumuşatılabilir."

0.99 faizli ev kredisi nasıl alınır? 10 yıl vadeli kredi kimlere verilecek? 

Konut kredisi 0,99 faizle kaç lira para çekilirse bankaya kaç para geri ödeme yapılıyor! Hesap dudak uçuklattı

Bu ay sonuna kadar başvuranlara son dakika müjdesi geldi! Şartları sağlayan herkese 500 TL verilecek!


Geri Dön