27 / 04 / 2024

İlkadım'a imar darbesi!

İlkadım'a imar darbesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahalleleri ile ilgili bir karar Bağımsız Üye Erkan Akyüz'ün sert tepkisine yol açtı.



Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı 1. Oturumu 3. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında ilgili komisyonlardan havale edilen 38 gündem maddesi görüşüldü. 37 madde oy birliği ile kabul edilirken, kentsel dönüşüm maddesi ise oy çokluğu ile kabul edilerek meclisten geçirildi.


İLKADIM BELEDİYESİ'NİN ÖNCEKİ TEKLİFİ

Büyükşehir Belediye Meclisinde 1 madde hariç bütün maddeler oy birliği ile kabul edildi. İlkadım ilçesi Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallelerinde uygulama imar planlarının bulunduğu alanda imar plan değişikliği teklifi mecliste tartışma çıkartan tek gündem maddesi oldu. Daha önce İlkadım Belediyesi tarafından meclis gündemine gönderilen ama Büyükşehir'in tekrar düzenlenmek üzere beklemeye aldığı kentsel dönüşüm imar planı teklifi Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz sert tepki gösterdi. Akyüz, "Vatandaşı yokluğa mahkum edemezsiniz" dedi. 


AKYÜZ: SHERATON'A DA VERMESEYDİK

Erkan Akyüz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu: "Yapılacak işlerle vatandaşın sorunu çözülmüş olmayacak. Vatandaşın sorunu devam edecek. Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi kaderine terkedilmiş olacak. Ticari maddeyi oylamıyoruz. Samsun halkının yaşayan büyük bir bölümünün sorununu çözmekle mükellefiz. Büyükşehir Belediyesi takmış yüksek kat vermeyeceğim diye. Yüksek kat vermeyeceksek Shereton'a da vermeseydik. Şehrin tepelerinde 30-40 katlı kule binalar yapmasaydık. Vatandaşın burada suçu ne? Vatandaşın sorununu çözmek için teknik konuların hepsini irdeleyip bakıyoruz. Vatandaşı yokluğa mahkum ediyoruz. Vatandaş oradan bir ticari kazanç elde etmeyecek. 40 yıldır beklediği gecekondusunu müteahhite verip bir daire alabilmenin çaresini arıyor. Biz 2 gün doğal gaza sabredememişken o insanlar 10 senedir doğal gaz kullanmıyorlar. Şehrin nimetlerinden faydalanamıyorlar. 


SAMSUN BÜYÜKŞEHİR'İN İNADI...

Büyükşehirin şöyle bir inadı var. Yüksek kat verirsek şehrin slüeti bozulur. Başka yerlere yüksek katları verirken bunu düşünmedik. Bu teklif eğer bir müteaahhiten geldiyse sizin baktığınız pencereden bakmaya ant içerim.


VATANDAŞIN HAKKI ELİNDEN ALINDI

İlkadım Belediyesi getirdiğinde yaklaşma mesafesinin azaltılarak vatandaşın sorununun çözülmesini istiyordu. Büyükşehir bunu teklifi arka plana atarak, (Bir şekilde çözeceğiz vatandaşı mutlu ederek sorunu çözeceğiz) demişti. Şimdi Büyükşehir vatandaşa kat sınırlaması getirerek vatandaşa daha da eziyet çektirecek. Kat sınırlaması gelmeden vatandaş 15 kat olsa da binasını yapabiliyordu. Bu kat sınırlamasıyla vatandaşa inşaat hakkı vermedik. Kat sınırlaması getirerek vatandaşın katını düşürdük. Çözüm yapmadık. Bu yaptığınız işle beraber oralar daha da kangren olacak. Seçim meydanlarında hem İlkadım Belediye Başkanı hem de Büyükşehir Belediye Başkanı bu millete söz vererek, (Kentsel dönüşüm Hastanebaşı'nda ve kökçüoğlu'nda başlayacak) diye.


'VATANDAŞ FANTAZİ İSTEMİYOR...'

Bu sorunu çözeceksek hep beraber el birliğiyle, teknik arkadaşlar oturup bu sorunu çözssünler. Vatandaş sorununun çözülmesini istiyor. Büyükşehir'in fantazi yapmasını istemiyor.  ÇAKIR: SORUNU BU MADDE ÇÖZECEK Erkan Akyüz'ün açıklamalarının arrdından Meclis Başkan Vekili Turan Çakır ise yapılan değerlendirmeler sonucunda böyle bir plan hazırladıklarını ve oradaki kentsel dönüşüm sorununu bu madde ile sona erdireceklerini söyledi. Daha sonra oylanan madde oy çokluğu ile kabul edildi. Toplamda ilgili komisyonlardan meclise havale edilen 38 madde meclisten geçerek karara bağlandı.



Samsun Haber


Geri Dön