29 / 03 / 2024

İlkokul, lise, üniversite öğrencileri dikkat! Siz de yardım parası alabilirsiniz...

İlkokul, lise, üniversite öğrencileri dikkat! Siz de yardım parası alabilirsiniz...

Devlet; ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede okuyan öğrencilerin ihtiyaçları olduğu takdirde öğrencilerin ailelerine maddi destek sağlıyor. Bu maddi yardımdan faydalanmak isteyenlerin Kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ve il meclisine başvuru yapması gerekiyor.



Devlet öğrencilere eğitimleri için maddi destek vermeye devam ediyor. İlkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrenciler için verilen öğrenci yardım parası için istenilen belgelerle birlikte başvuru yapılması gerekiyor. 

Öğrenci yardım parası desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların, Kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ve il meclisine okur parası başvuru dilekçesiyle birlikte başvuru yapmaları gerekiyor. 

İlkokul, lise, üniversite öğrencileri dikkat! Siz de yardım parası alabilirsiniz...

Kamupersonelicom'da yer alan habere göre; başvuru sonrası yapılan incelemelerin ardından destek ödemeleri başlıyor. Devlet tarafından öğrencilere verilen yardım paraları da kurumlara göre değişebiliyor.

Devlet tarafından öğrencilere verilen yardım kapsamında; KYK bursu, SED yardımı, Şartlı Eğitim Desteği, VGM bursu, özel çocuklara eğitim yardımı, SGK eğitim yardımı, SYDV yardımı, Belediye eğitim burs yardımları, pandemi öğrenci yardımı gibi yardım ödemelerinin yanı sıra şehit çocuklarına, harp ve vazife malullerinin çocuklarına özel olarak da birçok öğrenci yardım desteği bulunuyor. 

İlkokul, lise, üniversite öğrencileri dikkat! Siz de yardım parası alabilirsiniz...

Yukarıda saydığımız kurum ve kuruluşlardan yapılan öğrenci eğitim destek yardımları en az 50 TL ve en fazla 5 bin 394 TL olabiliyor. Öğrencilere destek miktarı, öğrencinin öğrenim seviyesine göre değişkenlik gösterebiliyor.

EYT'lileri heyecanlandıran gelişme! Mayıs ayında açıklanacak...

PTT personel alımı 2022 ne zaman? İşte başvuru şartları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön