24 / 04 / 2024

İller Bankası, Çukurambar’da Gökdelen kiraladı!

İller Bankası, Çukurambar’da Gökdelen kiraladı!

Ankara Ulus’ta bulunan tarihi binası yıkılan İller Bankası, Çukurambar’da bulunan kiralık binaya taşındı. 



Atatürk dönemi yapıları arasında yer alan ve Cumhuriyet'in önemli mimari eserlerinden biri olan Ulus'taki tarihi binası yıkılan İller Bankası, kiraya çıktı.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, İller Bankası'nın, 1937'de inşa edilen Ulus'taki tarihi binası, yeni yapılan caminin alanına girmesi sebebiyle yıkıldı. Banka da Çukurambar'da bulunan kiralık binaya taşındı. Sayıştay ise “Bir an önce bina yapılarak, İller Bankası kiradan kurtulmalı” uyarısını yaptı. Sayıştay, “Genel Müdürlük'ün  Ankara  ilindeki tüm hizmet birimlerinin bir arada toplanmasını sağlayacak büyüklükte bir Genel Müdürlük hizmet binasının bir an önce yapılmasının yararlı olacağı değerlendirilmektedir” dedi.

İller Bankası'nın Çukurambar, Dışkapı, Kızılay ve Macunköy olmak üzere toplam 4 yerde hizmet binası bulunuyor. Bunlardan 3 tanesi kuruma ait. Yeni Genel Müdürlük hizmet binasının yapımı için Yönetim Kurulu, 28 Aralık 2017 tarihinde karar aldı. Bankanın kendi binası yapılıncaya kadar da Çukurambar'daki bina 3 sene süreyle kiralandı.


Geri Dön